Славия с остра декларация срещу съдиите след загубата от Локо София

7 Dni Sport18.03.2023
Screenshot 2023-03-17 at 20.30.16

От Славия излязоха с остра позиция срещу съдиите на мача с Локомотив (София), загубен от „белите“ с 0:1. Според най-стария столичен клуб реферите, отговорни за ВАР, са предрешили крайния резултат.

Припомняме, че гол на Тони Тасев в началото на второто полувреме бе отменен със съдействието на системата за видеоповторение, а минути по-късно „железничарите“ отбелязаха победното попадение.

Публикуваме декларацията на „белите“ без редакторска намеса:

„ЗА КАКВО Е ТОЗИ VAR, ДА СПАСЯВА БЕЗДАРНИЦИТЕ ЛИ ?

Във футбола всички знаят какво е VAR (Video Assistant Referee), но дали всички знаят какво е предназначението на този VAR? Извън България са наясно, в България очевидно не. Поне що се отнася до бригадата съдии от Варна – Красен Георгиев, главен, Христо Хаджийски и Красимир Атанасов, помагачи и Мартин Великов, четвърти, дошли в София на стадион “Локомотив” да късат нервите на треньори, играчи и публика, да объркат мач в елитната българска лига, да приберат таксите и да си отидат все едно нищо не е било. Те ръководиха на терена столичното дерби Локомотив – Славия, двама обаче – Васимир Ел Хатиб и Димо Вълчев, скрити във VAR бусчето пред стадиона, решиха всичко и предрешиха крайния резултат. В името на справедливостта, разбира се. Иначе как други двама, тях пък никой дори не ги вижда защото са далеч, чак в Будапеща са, постоянно ще твърдят, че всичко с футболното съдийство у нас е наред. Унгарците Касай и Ринг, капацитети, които дори не знаят къде е Илиянци, с дистанционното управляват българските футболни съдии, редят съставите, въртят нарядите, подреждат реферите и оценителите им като кегли за боулинг и пълнят главите на шефовете в Бояна с ласкави отзиви за работата си. И наивно, но остроумно обясняват живота с VAR ! Сякаш срещу себе си имат само третокласници…..

Пак с VAR, все с този VAR ! Защо са съдиите на терена тогава , за какво са там, ако не могат трима едновременно – главен, асистент и четвърти, на три метра от случката да преценят навреме дали има нарушение или не. И цели 57 секунди след това да поискат съдействие от колегите си в буса да “чекират” гола на Славия. И да разгонят фамилията на този 110-годишен отбор, който разчита само на себе си и на моженето си на игрището за преминаване по трасето, наричано български футбол. Превърнат вече в тресавище, от което измъкването става само със съдии или рядко и случайно с Божия помощ.

Варненската бригада пред очите на публиката разкри какво в България е предназначението на VAR – несъмнено да спасява бездарните съдии от ниски оценки и да прикрива услужливите, страхливи и напористи млади мушмороци по пътя им нагоре в ранглистите на БФС. Главният Красен Георгиев наказа с картон – жълт, треньора Загорчич. Само за това, че се е осмелил да го попита да се подиграва на Славия ли е дошъл. Аз бях до двамата. И чух репликите, и видях очите на съдията, и самодоволното му изражение на човек, който е дълбоко убеден, че само той може да наказва.

Съдии като тези от Варна, които 14 минути при леден вятър държаха потни играчите на терена да чакат димът от военната димка, активирана от фенове на Локомотив, да се разсее, защото димът закривал камерата и те, съдиите, не можели без нея да преценяват има ли засада или не, начаса са длъжни да съблекат екипите и да ги върнат заедно със свирките на двойката от Будапеща. Поне от срам пред онези, които видяха какво се нарича реферско безочие и наглост.

Борислав Константинов

Ръководител на пресцентъра на ПФК Славия 1913″.За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ