Станимир Стоилов: Не гледам върха там го няма Левски и не ми е интересно

7 Dni Sport18.03.2023
Левски, Тренировка, Станимир Стоилов

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си преди гостуването на Арда в неделя. Двубоят между двата отбора се явява пряк сблъсък за място в топ 6.

Мъри заяви, че няма да може да разчита на Илиян Стефанов и разкри, че Роналдо е имал проблеми, но въпреки това се надява да играе утре.

„Илиян (б.а Стефанов) няма да вземе участие в мача. В средата на другата седмица вероятно ще бъде възстановен. За съжаление пропусна вече два мача и отпадна от сметките за националния отбор. Роналдо имаше проблеми отсъства три дни. Днес ще вземе участие в тренировката и надяваме се всичко да е наред за мача.“

„Арда повиши нивото си през втория полусезон. Играе комбинативен и атакуващ футбол. Отбор, който прави впечатление с начина си на игра. За нас това е отлична възможност да покажем какво можем. Футболистите ще имат един добър тест преди дългата пауза. Очаквам да изиграят мача на максималните си възможности и да наложим нашата воля на терена. Ще се опитаме да направим футболно шоу, защото където е Левски, там има шоу.

За нашия отбор всеки отсъстващ играч е огромна загуба. Тези футболисти в атакуващ план при нас са малко. Имаме по-голяма конкуренция в линията на защитата, където даже не можем да натоварим равномерно всички защитници. Рано или късно ще дойде времето на всеки.

Комбинативният стил и индивидуалните качества на играчите преобладават в Арда. Имат добра изчистена схема и постройка. По-важно е как нашият отбор ще играе. Искам моят отбор да играе на максимума от своите възможности.

Най-важно е отборът да затвърди победите. Не се вглеждам много в класирането. Когато Левски не е първи, не е много интересно за мен. Важно е да трупаме победи. Трите точки се явяват златни в тази сгъстена група от отбори. Трябва да се стремим към добра игра и победа. Очаквам привържениците отново да са на стадиона. Трябва да стигнем до края на възможностите си, за да спечелим срещу Арда. Иначе може да имаме проблем.

Футболистите трябва да мислят само за представянето на терена. Техен ангажимент е Левски да побеждава и да радват хората. Всички други проблеми са решими.

В линията на защитата трябва да играем всеки мач стабилно. От четиримата, които играят, трима са национали. С нивото, което искаме да достигаме, те трябва да се подобряват. Могат да играят още по-добре. Техните качества и класа са да играят с една степен по-високо от това, което показват в момента.

Имаме разговори с всеки играч – обясняваме му каква точно е истината. Клубът прави всичко възможно да задоволи интересите на играчите. Най-доброто нещо е, че отборът е млад. Играчите имат голям хоризонт пред себе си. Много често играчи отиват в Европа неготови и кариерата им приключва бързо с връщане назад. Аз, като треньор, трябва да направя всичко възможно тези играчи да са добре обучени.

Жереми (б.а Петрис) има позитивни прояви. Има доста къде да работи и да се доусъвършенства. Има компоненти, които трябва да подобри, за да стане играч от европейска класа. Оттук нататък той трябва да играе на това ниво. Не трябва да допускаме повече травми. Ако той продължи с обучението си, може да бъде един от добрите защитници в Европа.

Джавад (б.а Ел Джемили) се старае много в тренировките. Има нужното ниво и качества. В скоро време предполагам, че ще може да започва титуляр. Той попадна в точния отбор в точния момент. Ще получава шансове, естествено“, заяви Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ