Стойчо Младенов и Спас Джевизов: Слушайте истината за ЦСКА на 17-ти март

7 Dni Sport17.03.2023
ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА, Стойчо Младенов

Две от емблематичните имена в славния състав на ЦСКА от началото на 80-те години, бил наричан „убиец на шампиони“, Стойчо Младенов и Спас Джевизов, си припомниха незабравимата победа над Ливърпул, от която се навършват 41 години.

В четвъртфинален мач реванш от турнира за Купата на европейските шампиони, изигран на 17 март през 1982 година, ЦСКА побеждава с 2:0 Ливърпул на Националния стадион „Васил Левски“, а Стойчо Младенов реализира и двете попадения.

„С тези два гола завърших труда на целия отбор. Наричаха ни убиец на шампиони. Победихме шампиона на Франция, шампиона на Германия и разбира се, шампиона на Англия. Да не забравяме и победата срещу шампиона на Испания Реал Сосиедад. Бяхме 17-18 човека бяхме, отбор с голямо качество, а не количество. Всеки си защитаваше авторитета и марката „ЦСКА“. Много пъти съм казвал, че който се доближи до ЦСКА и работи в ЦСКА, остават белязани за цял живот“, каза Стойчо Младенов в специално видео от Националния стадион „Васил Левски“ за канала на ФК ЦСКА 1948.

„Този стадион събираше 70 000 и беше пълен догоре. Това беше мач на целия български народ и след края на мача всички се целуваха и плачеха и това няма да го забравя. ЦСКА показа качества и победи най-добрия отбор тогава в Европа“, каза Спас Джевизов отново в канала на ФК ЦСКА 1948.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ