Шеф Иван Манчев: Ще кажа истината за алкохола. До ден днешен си плащам дълговете.

7 Dni Sport17.03.2023
Screenshot 2023-03-17 at 14.22.42

Шеф Иван Манчев бе на гости при Йонислав Йотов – Тото в подкаста му „При Тото“. Там двамата си говориха над два часа пред публика и обсъдиха много любиптни теми. От развитието на готвача, през пътя му до успехите, житейски случки и телевизията. Говориха и за темата „дали алкохола е порок на готвачите“ и „дълговете след пандемията“.


Прекрасното семейство на Шеф Иван Манчев, което е емоцията и вдъхновението му, за да се развива.

За пандемията и дълговоте след това:

„Пандемията беше за всички, той не беше само за мен. Аз не съм работил една година в този период. Загубих много, до ден днешен си изпращам дълговоте от тази пандемия. Затворих всичко, а имах 50 човека персонал. Плащах заплати и какво ли не още. Трябва да си помагаме сами, а работата на държавата е да начертае рамката. Имам приятели, които ми бяха гръм и помогнаха. Вярвайте ми това е най-голямото богатство на света – приятелите. Д-р Михайлов е тука, наистина му благодаря, че имам такива приятели до себе си. Той е собственика на Рамус, помага ми много и до ден днешен ми помага.“

За алкохола в професионалната кухня:

„За това, че готвачите имат масово проблеми с алкохола е тотален мит. Преди време го е имало, говоря за соца, тогава просто са нямали какво да правят. Всички бяха по на 125 лева заплата. Сега няма време за това, но ние сме българи и обичаме да си пийваме табиетлийски. Аз също съм така. Обичам табиета. Кухнята и алкохола са свързани, ако се уважаваш при вкусната храна винаги имаш и хубава чаша вино. Но масово проблеми с алкохола готвачите нямат – това е мит“.


Шеф Иван Манчев и красивата му половинка на вкусен и заслужен обяд след работната седмица.

Иван Манчев разказа много истории, които показаха какъв човек всъщност е той. Зрителите на подкаста изразяват своето мнение, че майстор готвача е прекрасен човек пълен с интересни и любопитни случки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ