Заложиха на българското, предимно на „армейското“ – Пирин също

7 Dni Sport17.03.2023
Пирин Благоевград - Левски,

През този сезон почти всички отбори от efbet Лига разчитат на български треньори. Чужденците са само четирима, като двама от тях имат българско гражданство – бразилецът Даниел Моралес и сърбинът Златомир Загорчич. Последният игра и за националния ни отбор преди години. Моралес води врачанския Ботев, а Заги – Славия. Другите двама чужденци са сърбинът Саша Илич начело на ЦСКА и португалецът Бруно Балтазар начело на Ботев (Пловдив).

Половината от треньорите в елита имат общо с ЦСКА – бивши футболисти и наставници на „червените“. Това са Александър Тунчев, Даниел Моралес, Станимир Стоилов, Александър Томаш, Христо Янев, Светослав Петров, Тодор Янчев и Владимир Манчев. Което значи, че този сезон клубовете разчитат на българското, предимно „армейското“.

Най-възрастният треньор в елита е Димитър Димитров на 63 години. Само още двама са над 50-годишни. Мъри Стоилов е на 56, а Илиан Илиев на 54. Най-млади са Станислав Генчев и Александър Тунчев, които водят двата Локомотива. Те са на по 41 години.

Ето възрастта на останалите наставници:

49 – Златомир Загорчич

47 – Николай Киров, Даниел Моралес, Ивайло Петев

46 – Тодор Янчев

45 – Саша Илич, Владимир Манчев, Светолслав Петров, Бруно Балтазар

44 – Александър Томаш

43 – Христо Янев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ