Везенков за героичната стрелба: Вярвах, че ще вкарам

7 Dni Sport17.03.2023
Александър Везенков

Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков говори след победата над Жалгирис със 74:72, която класира “червено-белите” за плейофите в Евролигата. Успехът на гръцкия гранд бе материализиран именно от българския национал, който наниза победната стрелба с оставащи около шест секунди до финалната сирена.

“В първите 30 минути просто се опитвахме да лимитираме нападението на Жалгирис, който винаги играе агресивно и на върха на възможностите си в своята зала, в която имаха баланс от 10-3. Поздравявам техния треньор, играчите и феновете им. В последните минути се стигна до някои ключови стрелби и добри решения в защита. Имахме голяма преднина в рамките на 12-14 точки, но след това си загубихме умовете. Такива неща се получават в баскетбола. Ако искаме да бъдем отбор на шампионско ниво, не можем да си позволим подобна серия за противника.

Чувствах се уверен за последната си стрелба. Треньорът и момчетата вярваха в мен и аз имах самочувствието, че ще отбележа. Като изстрелях топката ми се виждаше малко къса стрелба, но в крайна сметка всичко завърши добре. Не искахме да получим тройка в последното им нападение. Всички момчета свършиха добра работа. Сега ни предстоят още пет “финала” до края на редовния сезон, така че трябва да продължим да се борим”, заяви Везенков.

През настоящия сезон Везенков записва средни показатели от 18.2 точки и 7.3 борби при среден коефициент от 22.9. В момента той е топреализатор, най-добър борец и играч с най-висок коефициент в Евролигата тази година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ