Червенков: ЦСКА направи важна стъпка към титлата, шампион без публика не се става

7 Dni Sport17.03.2023
ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА, Дюкенс Назон, Тибо Вион, Марселино

Бившият играч на ЦСКА Ангел Червенков, сподели пред „Мач Телеграф“ впечатленията си от срещата между ЦСКA и ФК ЦСКА 1948.

Той заяви, че има още какво да се желае в играта на тима на Саша Илич, но е направена голяма крачка по пътя към титлата.

„Важна стъпка към титлата, защото срещу ЦСКА имаше сериозен опонент. Тежък и равностоен мач се получи. ЦСКА не успя да се възползва от публиката си, която можеше да е по-близо до момчетата, но въпреки това се усещаше подкрепата на привържениците. Наистина се видя най-вече, че когато има нужната класа с влизането на Тобиас Хайнц, нещата се получиха и то много бързо.

Беше влязъл преди две минути и реализира. Доста голяма крачка към титлата бе тази. Това е един от сериозните противници, които имат достатъчно класа и дълбочина в състава. Виждаме, че на резервната скамейка на ФК ЦСКА 1948 има доста добри играчи. Два сериозна отбоpa се сблъскаха. Видяха се и доста проблеми в играта на ЦСКА, а върху тях не виждам да се работи.

Имаше голямо напрежение и в двата тима. В нападение се получиха нещата за щастие. Отборът трябва да играе на по-високо ниво и да не губи форма. Направят ли се един или два колебливи мача, може да се срине всичко“, заяви Червенков.

„ЦСКА ще има доста проблеми срещу отбори, които играят затворено. Спартак (Варна) е съвсем различен отбор от този, който беше през есента. Отборът им още не е сработен, но имат добри изпълнители във всяка една линия.

Виждам, че Херо търси синхрона, а той се постига трудно. Умеят да играят футбол и да контраатакуват опасно. Те показаха срещу Лудогорец една доста стойностна игра. Не са убедителни като гости. В Пазарджик не впечатлиха и не беше достатъчно, за да вземат мача. Играха по-добре, но недостатъчно“, заяви той.

„Феновете са важна част от ЦСКА. Всички трябва да са заедно. Когато има единство и подкрепа нещата се получават. Много срещи бяха измъкнати с помощта на привържениците. Дано да бъдат на стадиона и да са зад отбора, защото момчетата имат нужда от подкрепата им.

Шампион без публика не се става. Това е едно взаимно изживяване. Когато побеждаваш, виждаш радостта на хората. Поведението на феновете на ЦСКА в Бистрица беше европейско. ЦСКА винаги се е отличавал с висока интелигентност и ниво. Голяма стъпка беше победата над ФК ЦСКА 1948″, завърши Червенков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ