Освен това, което видяхме, Илиан Илиев каза и какво ни очаква

7 Dni Sport16.03.2023
Черно море - Ботев Враца, Илиан Илиев

И на други места сме виждали декларации по някакъв футболен повод, но тук понякога доста сваляме нивото. На всичко отгоре, някои от авторите на публикациите ни карат да четем между редовете, все едно не играем в един цирк и не си знаем номерата.

Лудогорец и Черно море вместо вече да са забравили кога играха, си направиха две продължения по 15 минути, стигнаха до дузпи, че и до дузпи на дузпите. Ами да, докачливи са хората от Разград, вместо да са широко скроени и да не обръщат внимание на дребнотемието. Намерили точно с Илиан Илиев да се заяждат, да му връщат топката в неговото поле, като го знаят, че е способен на дълги и изнервящи от крайната линия разигравания като Андре Агаси навремето и Рафаел Надал сега.

Да, не е никак морално първо да оповестяващ извинително обаждане от треньор, макар и в ролята на гост на телевизионно студио. Утре като играят Черно море и Локо София, Данчо Господинов ще се гъне пред Илиан Илиев – ама виж, то не беше точно червен картон, аз не исках точно да се извинявам, ама нали разбираш… И второ, никак не е европейско да говориш за надскачане на ръст персонално към Илиев – някъде по света не само медиите, а цялото общество би разчекнало автора на разградската декларация. Но Лудогорец отдавна имат криво разбрано понятие за медии. Относно това, че Илиан досега не е работил в отбор с шампионски амбиции, нека не забравяме Левски, макар и в нешампионско състояние. А от тези разградски думи прозира вероятен отказ на същия Илиев от същия Лудогорец някога назад във времето.

Треньорът на Черно море също свали нивото в ответната кореспонденция с думата „мургав“. И накрая аха двете страни да плеснат с ръце и да се прегърнат и да ни поднесат торта, но пак остана един горчив послевкус на нещо недоизказано.

Илиан Илиев не е първият треньор под лудогорски прицел. Според тях Стойчо Младенов по цял ден плачеше, Любо Пенев и него се опитаха да го сринат, сега Илиан Илиев. Нито един клуб у нас не си е позволявал да влиза в такава високоволтова полемика с треньор на друг отбор. Да, Илиев не каза нищо ново, просто назова една от съвременните болести на българския клубен футбол по друг начин и с друг словоред, но всичко това ние много добре го знаем. И очакваме до края на сезона още от същото.

Автор: Желю Станков / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ