Актрисата Марта Вачкова: Искам да изкрещя истината за Юлиан Вергов и Диана Димитрова

7 Dni Sport15.03.2023
Screenshot 2023-03-15 at 18.41.09

Колеги и дългогодишни приятели на Юлиан Вергов го подкрепиха след като с изявление актьорът отрече да е упражнявал насилие върху колежката си от „Откраднат живот“ Диана Димитрова.

Сред първите, които защитиха позицията му, беше Захари Бахаров. „Юли е казал всичко необходимо“, написа актьорът в официалния си Facebook профил, като изразява още състрадание към майката на обвинения Вергов. „Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето ѝ.“

Цялата позиция на Захари Бахаров, която той публикава собственоръчно:

„Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето й.
Позицията на актьора Юлиан Вергов по случая с обвиненията срещу него от страна на актрисата Дияна Димитрова:
“Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала.

Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна. Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.
Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам, всичко, което щеше да последва. А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар, да ти идва да крещиш.

И сега искам да кажа нещо много важно:

Психическия тормоз Е насилие.

Набеждаването на невинен човек Е насилие.

Лъжливите новини СА насилие.

Злонамереното уронването на авторитета (на когото и да било) Е насилие.

Клеветата Е насилие.

Внушенията без споменаване на име СА насилие.

Всяка заплаха над детето ти Е насилие.

Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.

Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск – да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност, лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите – стотици хиляди. Защото това е цената популярността. И за добро, и за лошо.

В този смисъл трябва да се научим да сме по-внимателни на какво вярваме и на какво – не. И винаги да допускаме, че има и друга история, и друга гледна точка… преди да съдим. Доколкото съм запознат, в чужбина има закони в тази посока.

Мили хора, пазете си децата!

Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши.“

В отговор към изявлението на Вергов обаче Диана Димитрова се противопостави на думите, с които Бахаров завършва коментара си. „Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи заради един изрод“, написа актрисата в собствена позиция.

Публично за своя колега се застъпи и Теодора Духовникова. „За всички, които знаеха истината – тези месеци не бяха леки“, започна тя публикацията си във Facebook.

По-нататък актрисата адресира и мълчанието на Вергов и колегите му през изминалите месеци. „По принцип във всеки медиен скандал, най-яростно и най-шумно се изказват онези, които знаят малко или нищо. (Това, между другото, важи за всички настоящи медийни скандали). Онези, които знаят, винаги са по-внимателни и мълчаливи, защото във всеки такъв скандал са заровени грозни факти, които нормалните и деликатни хора се притесняват да изваждат на показ.“

„Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му“, заявява още Духовникова и определя случая като „грозна история“. „Надявам се, тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем.“

В публикациите си Бахаров и Духовникова споделиха и части от изявлението на Вергов. Същото направи и драматургът Яна Борисова, актьорът Дарин Ангелов, а Марта Вачкова, част от актьорския екип на „Откраднат живот“, сподели във Facebook профила си публикацията на Захари Бахаров. Към нея актрисата добави: „Обич за Юлиан Вергов и семейството му. Обичам те, мили ПРИЯТЕЛЮ!“

Целият текст, който Марта Вачкова написа за Юлиан Вергов:

„Обичам те, мили Юлиан Вергов ! Цялата ми подкрепа е за теб и семейството ти! Родителите ти са възпитали истински кавалер и верен ПРИЯТЕЛ!“

Познати на актрисата коментират, че тя е искала да „изкрещи“ истината много по-рано, но се е стърпявала заради това, че води следствие.

Ралица Паскалева, която също е работила с Вергов в „Откраднат живот“, цитира в Instagram част от позицията му, където публикува и общ кадър с актьора и половинката си Теодор Салпаров.


Юлиан Вергов, Ралица Паскалева и Теодор Салпаров с общо селфи, на което демонстрират щастие.

Изявлението на Юлиан Вергов от сряда сутрин идва ден след като ден след като стана ясно, че прокуратурата е отказала да образува дело за насилие по жалба на Димитрова, съобщиха от „Нова“.

Мотивът e, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление.

Обвиненията от страна на актрисата започнаха на 28 ноември 2022 г., когато във Facebook профила си тя разпространи снимки, на които се виждат следи от физическо насилие по лицето и ръцете ѝ. Тя заяви, че кадрите са правени пет години по-рано след побой от колега. Въпреки че така и не назова насилникът по име, в свои медийни изяви тя намекна, че става въпрос за Юлиан Вергов.


Снимка на Юлиан Вергов и любимата му дъщеря – Алена Вергова на поредното им пътуване из Европа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ