Евгени Иванов: Желанието ми e за развитие на българския волейбол във всеки един аспект

7 Dni Sport15.03.2023
Любомир Ганев, Евгени Иванов

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде направен по време на Общото събрание, насрочено за 24 март. До всеки от 28-те кандидати бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от кандидатите са получени по електронна поща. БФВ публикува получените отговори без каквато и да редакционна намеса (стилистична или граматична).

Какво Ви мотивира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

Желанието ми за развитие на българския волейбол във всеки аспект: постигане на по-добри резултати, по-ефективно управление, по-добра перспектива за развитие на подрастващите. От маркетингова гледна точка – продукт, който е атрактивен за все повече рекламодатели, спонсори и партньори, а за ангажираните – по-добра мотивация и възможност за професионално развитие.

Ако трябва да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – защо е в полза на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

Посредством работата и опита, натрупан през годините, имам ясна визия за посоката, в която би следвало да се развива българският волейбол, с цел постигане на възможно най-добрите резултати на клубно и национално ниво. Имам желанието и мотивацията да бъда полезен за по-ефективното управление и успешна работа в полза на волейбола в България. 

Кои са най-силните Ви качества?

Притежавам необходимия опит, натрупан в годините като професионален състезател и като администратор, работя добре в екип и вярвам, че с диалогичност бихме могли да постигаме по-високи резултати.

Ще успеете ли да отделяте достатъчно време спрямо другите Ви важни ангажименти, за да се реализира успешно проектът за много по-активен и по-оперативен Управителен съвет, в който всеки член да бъде отдаден напълно и да допринася максимално с експертиза, контакти или възможности за развитието на българския волейбол?

Винаги съм бил и ще продължавам да бъда активен и отдаден на работата в полза на българския волейбол.

Каква е Вашата лична мисия във волейбола?

Волейболът ме е направил това, което съм като професионалист и човек. В тази връзка искам да бъда част от екипа, който създава условия за развитие и реализация на децата в България. 

Кое е най-важното нещо, което и в момента правите в името на волейбола?

Председател съм на Комисията по детско-юношески волейбол, която през последните три години реализира множество проекти, а именно: „С волейбол на Училище“, „Национално тестиране“, „Турнир на талантите“ и други. Освен това инициирах промени, касаещи повишаване ефективността на комисията.

Коя тема би била приоритетна за вас като член на Управителния съвет?

Приоритетна тема за мен е развитието на детско-юношеският волейбол.

Какво е първото нещо, което бихте направили като член на Управителния съвет?

Управителният съвет е група от специалисти в различни области, чиято цел е управление и развитие на българския волейбол. В качеството си на член на Управителния съвет бих призовал към диалогичност, конструктивност и ефективност.

Какво очаквате да постигнете в краткосрочен план – една година, и съответно – в дългосрочен?

Целите, които се надявам да постигна са:

Увеличение на бюджета на БФВ в направление подрастващи;
 Продължаване и усъвършенстване на практиката за провеждане на семинари за треньори, работещи с деца, за техническа, тактическа, психическа и физическа подготовка;
 Оптимизиране на географията на волейбола в България;
 Оптимизиране на наредбата за провеждане на Държавното първенство за подрастващи;
 Създаване на условия за по-голям брой срещи и оптимизиране на разходите;
 Създаване на методология за комуникация и мотивация на национални състезатели, която да ни позволява да получим максимума от възможностите им и да използваме целия човешки ресурс, с който разполагаме във всички международни прояви.

Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че трябва да се подобри?

Радостен съм, че в БФ Волейбол работи и се привличат специалисти в различни области, с иновативно мислене и желание за промяна.

Кои аспекти на българския волейбол най-спешно трябва да се променят в положителна посока?

Необходимо е да се положат максимални усилия в изграждането, мотивацията и задържането на състезателите в националните отбори.

Доколко модерният поглед и използването на технологиите за развитие са важни за Вас в съчетание с нужния управленски опит?

Волейбола се развива с много бързи темпове и ако искаме да бъдем конкурентни е необходимо да гледаме в бъдещето, да интегрираме и използваме ефективно модерните технологии и да следваме новите тенденции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ