Ивайло Петев ще може да разчита на Бърнард Текпетей след паузата

7 Dni Sport14.03.2023
Лудогорец - Сутиеска, Бърнард Текпетей

До десетина дни крилото на Лудогорец Бърнард Текпетей трябва да започне тренировки наравно със своите съотборници. Ганаецът се контузи на реванша с Андерлехт в Белгия и от тогава е извън строя. Разградчани се надяваха, че той ще е готов по-рано, но се очаква да е на линия за мачовете след паузата за националните отбори и изборите. Текпетей пропуска и гостуването на Хебър Пазарджик в събота. Почти сигурно най-конвертируемият футболист в редиците на шампионите ще е на линия за четвъртфинала за Купата на България. В него на 4 април (вторник) орлите приемат Спартак Варна. На 8 април пък са домакини на Ботев Враца в шампионата. Отсъствието на Бърнард Текпетей е видимо и от това страда играта на тима.

Серията от контузии в Лудогорец пък е стреснала новия старши треньор Ивайло Петев. В момента цели петима футболисти са в лазарета – Доминик Янков, Бърнард Текпетей, Матиас Тисера, Рик Джонатан, Диниш Алмейда. Първият влезе в него на мача с Черно море, а Рик и Алмейда са аут почти до края на сезона. Един двубой наскоро пропусна и капитанът Антон Недялков. Той трябваше да започне срещу Пирин Благоевград, но на загрявката получи травма и не взе участие в срещата. Недялков все пак бе на линия при измъчения успех над Черно море.

Явно нещо в подготвителния процес е било объркано, за да се стигне до тази лавина от травми.

Вчера пък повиквателна за националния отбор на Бенин е получил централният защитник Оливие Вердон. Той е призван за мачовете на родината си с Руанда от квалификациите за Купата на Африка. Двубоите са на 22 и 27 март.

Заради много национали Ивайло Петев и щабът му все още умуват дали тимът да изиграе контрола в паузата в края на месеца. През тази седмица ще стане ясно и дали в екипа на специалиста ще влязат нови хора.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ