Димитър Пенев бил легенда на Левски. ChatGPT обърка сериозно картите.

7 Dni Sport13.03.2023
димитър_пенев

Колегите от „Топспорт“ решиха да изпитат нашумялата платформа, основана на изкуствен интелект, ChatGPT с въпроси за 26-кратния шампион Левски.

Избрахме няколко актуални теми, които вълнуват „синя“ България. Първо попитахме кога Левски ще изплати задълженията си към НАП. От платформата ни посъветваха да се обърнем към ръководството на клуба или официалните власти.

Второто ни питане беше кога Левски ще стане отново шампион. За последно това се случи през 2009 година.

„Зависи от представянето на Левски и редица фактори като отборна стратегия, представяне на играчите, конкурентността на останалите клубове и други“, отговори интелектът.

На следващият ни въпрос – популярен ли е Левски по света, чатботът отговори, че клубът има лоялна фенска маса в България и на Балканския полуостров.

Попитахме за финал кой е най-великият играч в историята на Левски и отговорът ни удиви. С уговорката, че няма право да прави класация, чатботът изброи имената на най-големите футболисти на Левски въз основа на статистиката и постиженията, като сред петте имена само двама действително са легенди на клуба – Георги Аспарухов и Наско Сираков.

Останалите трима бяха Христо Бонев, легендарният треньор Димитър Пенев и Емил Костадинов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ