Двама наши ще играят финали в Анталия

7 Dni Sport11.03.2023
Денислава Глушкова,

Шампионката на България по тенис в зала Денислава Глушкова се класира за финала на турнира на червени кортове в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под номер 2 Глушкова победи квалификантката Мави Йостерайхер от Австрия с 6:3, 4:6, 6:4 за 3:07 часа игра.

19-годишната българка спечели четири поредни гейма от 2:3 до 6:3 в първия сет. Във втората част тя изостана с 0:4, но успя да стигне до 4:4. След това австрийката взе два поредни гейма и изравни.

В третата решителна част Глушкова преодоля пасив от 2:4 и с четири поредни гейма затвори мача.

С успеха българката заработи 6 точки за световната ранглиста и 1470 долара, а утре в спор за титлата ще Наталия Сенич от Сърбия.

До момента Глушкова има една титла от турнири за жени от турнири на ITF. През миналата година тя триумфира на турнира на кортовете на Тенис център Санта Марина с награден фонд 25 хиляди долара.

Янаки Милев също се класира за финала на турнир на клей в Анталия с награден фонд 15 хиляди долара.

Българинът победи седмия в схемата Резарт Цунгу (Черна гора) с 6:2, 6:4 за 85 минути.

Милев спечели пет поредни гейма в първия сет от 1:2 до 6:2. Във втората част той поведе с 5:3 и на собствен сервис затвори мача с 6:4. Това е четвърта поредна победа за него в турнира без загубен сет.

С успеха 18-годишния българин си осигури 8 точки за световната ранглиста и 1272 долара, а в спора за трофея той ще се изправи утре срещу поставеният под номер 1 Шон Куенин (Франция).

Милев търси първа титла от сериите „Фючърс“ в третия си финал поединично във веригата. До момента той има два загубени финала на други турнири в Анталия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ