Божидар Васев: В отбора няма напрежение, късно ми е за чужбина

7 Dni Sport11.03.2023
Левски Дунав Русе 13 Кабрал Божидар Васев

Един от основните играчи на Спартак (Варна) – Божидар Васев – бе категоричен пред „Мач Телеграф“, че няма напрежение в отбора и поражението от Арда трябва да бъде забравено с победа над Локо Сф.

„Като цяло нямаме време да съжаляваме и да се вайкаме. Сезонът продължава и идва следващ мач. Важното за нас е да го изиграем подобаващо и този път ние да сме от печелившата страна, а в това не се и съмнявам. Напрежение не бих казал, че има. Работихме нормално, както всяка една седмица. Готвим се и сме пределно мобилизирани да го вземем. За нас срещата с Локо Сф е много важно домакинство. Мисля, че имаме добър отбор. Ясно е, че си имаме нашите проблеми и изоставаме с точките. Миналия кръг не се разви по най-добрия начин за нас, защото преките ни конкуренти взеха точки. Има още много мачове до края на редовния сезон, а и след като се разделят отборите на групи. Сигурен съм в положителния завършек на сезона за Спартак! Затова работим!“, започна Васев.

„Подготовката за срещата с „железничарите“ мина наред. Нямаме контузени играчи и работим здраво за доброто представяне в събота. Надявам се да зарадваме нашите верни привърженици. Равенството не е опция за нас. На нас ни трябват трите точки. Ще играем до последно за тях. Искрено се надялам да зарадваме нашите фенове, защото те го заслужават. Може би ние имаме едни от най-лоялните фенове. Мога само да им сваля шапка за подкрепата, която ни дават през целия сезон“, продължи той.

„Както Локо Сф, така и ние си имаме проблеми. Предполагам, че те няма да дойдат с наведени глави. Въпреки поражението, което претърпяха от ФК ЦСКА 1948 с 0:6. На тях им трябва победа, за да си осигурят участието в горната четворка. Ще бъде много здрав мач. Дано победим, защото ни трябват изключително много тези точки. Няма какво да чакаме и да отлагаме. Всеки мач е финал! По принцип хората казват, че няма нищо на всяка цена, но в нашия случай всеки мач е на всяка цена! Локото със сигурност са разклатени, но ще има реакция от тяхна страна. Предполагам, че не са в добро настроение и ще дойдат пределно мобилизирани. Ще бъде здрава битка и тактическо надлъгване“, сподели той.

„За чужбина съм вече на такава възраст, че ми е късно. Ако дойде оферта, която устройва всички страни, ще го обмисля. На този етап не мога да отговоря, защото съм играч на Спартак и имам договор с клуба. Безкрайно уважавам треньорското ръководство и президента на клуба. Въобще не мисля за трансфер. Баща ми Юри Васев от дълго време вече спря да ми дава съвети. От негова страна имам само подкрепа. Вече е късно да ми дава съвети. Дано успеем да се спасим. Всеки ден работим и това ни е целта. Във Варна футболната общественост ни оказва сериозна подкрепа и се надявам да успеем да свършим работа и след това да гледаме по-високо“, завърши Васев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ