Мило Борисов ще се сдобие със значителен пакт акции в Левски

7 Dni Sport10.03.2023
Мило Борисов,

Босът на генералния спонсор на Левски Мило Борисов ще се сдобие с акции на футболния клуб.

Това може да се случи като физическо или юридическо лице.

Както е известно, „сините“ обявиха желане да повишат уставния капитал на клуба и по този начин да наберат свежи средства, които да отидат за погасяване на сериозни дългове.

От Герена планират да емитират 3 милиона акции на стойност 5 лева за общо 15 милона лева. Това бе разяснено от мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

Дори и те да бъдат изкупени напълно, именно бившият централен нападател ще продължи да държи много над 50 процента от дяловете на клуба. Решението за пускането в продажба на акции ще бъде взето от Общото събрание на клуба. Сбирка на акционерите е свикана за 6 април.

Откакто е генерален спонсор на Левски, компанията на Мило Борисов винаги е обявявала, че не иска да се сдобива с дялове от клуба. Правени бяха и доста отстъпки, като няма забрана и други бетинг компании да рекламират при „сините“.

На Общото събрание на Левски могат да настъпят промени в ръководните органи. Възможно е да се стигне до раздяла с изпълнителния директор Иво Ивков, който е член на Управителния съвет. Юристът призна, че има различия между него и „висшето ръководство“. И посочи, че клубът има не финансов, а управленски проблем.

По време на двубоя Левски – Лудогорец (0:00 в сектор „Б“ се появи транспарант в подкрепа на Ивков и треньора Станимир Стоилов.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ