Бебе проплака в националния отбор по вдигане на тежести

7 Dni Sport09.03.2023
Ангел Русев,

Размириците в българските щанги най-после отстъпиха място на нещо смислено. Появи се нов живот!

Двукратният европейски шампион Ангел Русев от вчера не може да си намери място от щастие, защото стана баща!

Навръх 8 март желязното момче от Русе и любимата му Симона станаха родители на първороден син. Юнакът проплака в местната УМБАЛ „МЕДИКА“, под вещите грижи на д-р Галина Аръшева, д-р Петко Петков и акушерката Шафие Сабриева.

Момченцето е с перфектни мерки на бъдещ шампион: ръст от 50 см и тегло от 3 кг и 220 грама. В знак на уважение и признателност към своя баща, щангистът кръсти наследника си на него – Алдин. Малкият се появява на бял свят в 18:45 часа в Деня на жената, за да бъде най-големият подарък на своята майка.

„Не знам къде се намирам. Чувството е невероятно. Знам само, че съм супер мотивиран да се докажа на европейското. В живота си вече имам дете и всичко, което ще правя оттук нататък, ще бъде заради него“, не скри емоциите си Ангел Русев пред „бТВ“.

Алдин Русев е плод на двугодишната любов между един от най-талантливите спортисти на България и неговата Симона. Двамата са заедно от 2021 г. Името Алдин произхожда от вече изчезналото старинно име от славянски произход – Алдомир. Значението на името пък е „желязна ръка“.

Младата майка Симона оповести появата на своята рожба с емоционален пост в Инстаграм, в който благодари на своя любим за любовта и подкрепата:

Ангел Русев е носител на две поредни европейски титли (Тирана 2022, Москва 2021) при 55-килограмовите и на първенството на Стария континент в Ереван (15-23 април) ще атакува за трети път върха в своята категория.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ