Ивайло Иванов стана спортист на януари и обеща: „Ще се боря за Световната титла“

payimage-573665
Капитанът на националния отбор Ивайло Иванов беше награден за спортист на месец януари, след като спечели златен медал в категория до 90 килограма на турнира Гран при в Алмада (Португалия). На пресконференция той се закани да спечели титлата на световното първенство през май.
„Благодаря за това, че моят труд бе оценен за пореден път. Надявам се по-често да чуваме български химн и да се знае за България. Продължаваме да гоним медалите, шампионските титли. Подготовката върви нормално, вече съм добре след контузията. В понеделник заминаваме на лагер в Чехия, а след това ни предстои участие на турнири Гранд Шлем в Грузия и Турция. От 6 май започва Световното първенство в Катар. Искам да благодаря също на федерацията за спокойствието, което ни осигурява.
Лесно няма, но ако нещата се развият добре, спокойно мога да взема медал на това Световно първенство. Мога да победя съперниците си. Миналата година бях седми. Никой не е непобедим, имам вяра в себе си и мога да победя всеки. Има много добри състезатели и аз съм един от тях. Имам шансове за световната титла“, каза Иванов.
Президентът на БФДжудо – Румен Стоилов разкри, че във федерацията са наясно на 99 процента със състава за Световния шампионат, а България ще участва минимум с девет състезатели.
Това са Денислав Иванов (категория до 66 кг), Марк Христов (73), Георги Граматиков (81), Ивайло Иванов (90), Борис Георгиев (до 100 кг), Габриела Димитрова (52 кг), Ивелина Илиева (57 кг), Лидия Брънчева (70 кг).
„Може да изпробваме и жена в категория над 78 кг. Обмисляме и Борис Георгиев да премине в тежка категория над 100 кг“, добави президентът на федерацията.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ