Наско Сираков: Време е за истината в Левски без сантименти, заповядайте

7 Dni Sport09.03.2023
Левски, Наско Сираков

Собственикът на Левски Наско Сираков и членът на Надзорния съвет на клуба Венцислав Димитров говорят за бъдещето на клуба на специална пресконференция.

Двамата казват цялата истина към момента за „синия“ клуб и за това какво предстои.

„Във вторник ще имаме пресконференция със Станимир Стоилов и друг член на надзорния съвет – Петър Ганев. Ще отговаряме на всички въпроси, които ви вълнуват. Станимир Стоилов има желание да се изнесат някои данни за натрупани финансови задължения през годините. Доскоро бяхме на гребена на вълната и очаквахме подписване на договор със стратегически инвеститор, който беше на финалната права. Няма какво повече да ви кажа за провала на тази сделка от това, което каза господин Шолак. Лошото за Левски е, че не се случи. Това ни накара да осмислим много неща и да си дадем сметка, че трябва да дадем значително по-атрактивни като клуб, за да търсим и да се появят нови хора, които да инвестират в клуба“.

„В следващите две-три години Левски трябва да стане значително по-атрактивен като клуб за такива хора. Преди две години и половина Левски беше на абсолютното дъно и в значително по-лошо финансово състояние. Преди година и половина се появиха една след друга две светлинки – първо нашият генерален спонсор и веднага след това Станимир Стоилов. Това даде импулс на Левски. Феновете направиха безпрецедентни неща за клуба, за което им сваляме шапка. Нищо от това, което се случи през последните седмици, нямаше да го има, ако не бяха генералният ни спонсор и Станимир Стоилов. С Мъри работим от 30 години заедно и се разбираме с една дума. За да продължи Левски да изчиства това, което наследихме, това ще стане с правилно бизнес-корпоративно управление. Никой сам не може да свърши цялата работа. Аз ще имам решаващата и дума, но разчитам на всички наши партньори. В момента Левски е в изключително по-добро състояние от спортно-техническа гледна точка. Факт е, че миналата година по това време ние нямахме интерес към нито един наш играч. Тази година това се промени драстично. Чета как съм отказал 6 млн. за клуба, но това е класическа лъжа. Оферти за такива наши играчи не сме получавали. Истината е, че цената на нашите футболисти се повиши тройно и четворно. Това е най-сериозният капитал на всеки един клуб. От тази гледна точка ние не можем да сме недоволни. Няма да продам нито един футболист, ако не получим оферта, която аз и Мъри смятаме, че е нормална. Всеки един трансфер е бил обсъждан между мен и старши треньора“.

„През тези две години и половина се изплатиха ужасно много пари към треньори, футболисти, контрагенти, фирми. За сметка на тези пари най-потърпевш беше НАП. Те останаха на опашката, но ако не се бяхме разплатили с всички тези хора, Левски нямаше да има лиценз и да съществува. Сега приоритет номер 1 е изчистване на задълженията към държавата. До момента за около 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Всички тези пари до една стотинка отиват директно за погасяване на задълженията ни към НАП. Като втора стъпка взехме решение да лимитираме 10 процента от акциите. Посъветвах се с Тити Папазов от неговите 30 процента да пуснем 10 в продажба. Получих отговора му на секундата“.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ