Полузащитникът Ивайло Чочев е втори голмайстор на Балканите

7 Dni Sport09.03.2023
Ивайло Чочев,

Полузащитникът на ФК ЦСКА 1948 Ивайло Чочев прави отличен сезон.

Колкото и нетипично да е за дефанзивен халф, Чочев е голмайстор на родното първенство със своите 16 реализирани попадения. Оказва се, че българинът е и сред най-резултатните футболисти на Балканския полуостров.

Топ голмайстор на Балканите е нападателят на Фенербахче Енер Валенсия, който направи и отлично Световно първенство в края на миналата година, реализирайки три гола за Еквадор. С това той се нареди на пето място в голмайсторската листа на Мондиала.

Веднага след Валенсия идва Чочев с 16 гола. Той не е еднолично на второто място, като толкова са вкарали Марко Ливая (Хайдук Сплит, Хърватия) и Марко Дуганчич (Рапид Букурещ, Румъния).

Най-резултатен в Черна гора е футболистът на Сутиеска Тайрон Конраад, който бе привлечен малко преди мачовете с Лудогорец в Шампионска лига, с 15 попадения. По 14 са реализирали Неманя Билбия (Жрински Мостар, Босна и Херцеговина), Албион Рахмани (Балкани, Косово) и Жан Випотник (Марибор, Словения).

На „дъното“ в тази класация са звездата на Олимпиакос Седрик Бакамбу с 12, Редон Джиджа (Тирана, Косово) с 11 и Бесарт Ибраими (Струга, Северна Македония) с 10.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ