Григор Димитров срещу Джейсън Къблър на старта в Индиън Уелс

7 Dni Sport09.03.2023
Григор Димитров,

Григор Димитров научи името на първия си съперник на сингъл на “Мастърс” турнира в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара. Най-добрият български тенисист е поставен под номер 21 и почива в първи кръг, а във втори той ще се изправи срещу австралиеца Джейсън Къблър., който отстрани Лоренцо Сонего след 6:4, 7:6(4).

Един пробив бе достатъчен на Къб.ър за успеха и той го реализира в деветия гейм на първия сет при единствения си брейкбол в мача. Сонего от своя страна също имаше шанс да пробие съперника си – в 6-ия гейм на втората част, но той го пропиля, а впоследствие загуби и тайбрек.

Джейсън Къблър в момента е 75-и в световната ранглиста на АТР, след като през февруари записа рекордно класиране – №71. Той е шампион на двойки от тазгодишното Открито първенство на Австралия заедно със сънародника си Ринки Хиджиката.

Това ще бъде първи сблъсък на корта между 31-годишния Григор Димитров и две години по-младия от него австралиец. Евентуален успех на българина в третия кръг ще го изправи срещу победителя от мача между Франсис Тиафо и Маркос Хирон. Григор, който е в най-долната част на схемата, в четвъртия кръг може да срещне номер 2 в света Стефанос Циципас.

Днес Григор Димитров открива участието си на двойки. Той отново ще си партнира с Хуберт Хуркач, а жребият отреди на българо-полският тандем да премери сили с вторите поставени в схемата Джо Салсбъри и Раджив Рам. Четиримата ще излязат на корта Stadium 6 около полунощ.

Григор за последно игра с Хуркач на “Мастърс”-а в Рим миналата година, като постигнаха успех над Иван Додиг и Остин Крайчек с 2:6, 7:6(5), 10-6. Впоследствие двамата отпаднаха от хърватското дуо Никола Мектич – Мате Павич.

В кариерата си топ ракетата ни има 53 победи и 72 поражения на двойки в турнирите на АТР.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ