„Боли и ще продължава да боли. Чуйте истината за Тошко Неделев. Не навеждай глава.“

7 Dni Sport08.03.2023
Лудогорец - Пирин Благоевград, Тодор Неделев

Феновете на Ботев Пловдив написаха трогателно писмо за Тодор Неделев, който наскоро се раздели с клуба.

„Какво е семейството? Това е мястото, където се чувстваш спокоен и у дома. Това са хората, които обичаш и които продължаваш да обичаш, каквото и да са направили или пък ти на тях. Хората, които дори да загубиш временно, си сигурен, че един ден ще се завърнат, защото всъщност никога не са си тръгвали от сърцето ти.

Преди няколко дни Тошко Неделев напусна Ботев и реши да продължи кариерата си в Лудогорец. Това се случи малко преди 111-тата годишнина на клуба ни и 120 години от рождението на легендата Никола Щерев – Старика. Малко е да се каже, че феновете на отбора бяхме съкрушени. Всички ние в един момент се почувствахме излъгани, предадени и ограбени… Но можем ли да му се разсърдим?

Не можем.

Защото Тошко е нашето златно момче. Той е част от нашето семейство и никога няма да ни напусне.

Тодор Неделев направи чудеса в Ботев. Накара ни да мечтаем. Накара ни да се усмихваме и във всеки мач да очакваме магията – невероятното докосване, немислимия пас, хирургически точния удар… Накара ни да сме горди, че имаме играч, какъвто никой друг отбор не притежава.

За почти две години, откакто съществува бюлетин “Канарче”, не успяхме да направим интервю с Тошко, опитвахме няколко пъти, но все уцелвахме неподходящ момент. Но, поглеждайки броевете назад, се оказва, че почти във всеки един от тях по някакъв повод се споменава Тошко – с безкрайно уважение и възхищение. Това най-силно си личи в интервютата с фенове, като на обичайния въпрос: “Кой е любимият Ви футболист на Ботев Пловдив?” почти всички отговарят: “Тодор Неделев” и имат своята история и своя незабравим момент с него.

Боли. И ще продължава да боли.

Но сега можем само да пожелаем на Тошко “На добър път!” и да чакаме деня, в който ще се завърне с магията си отново при нас.

И да му кажем: Тоше, не навеждай глава! Гледай смело напред, бъди горд с всичко, което си постигнал, продължавай да носиш ботевския дух и не забравяй жълто-черното си семейство!“

Бюлетин “Канарче”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ