Само един старши-треньор си тръгна от Лудогорец след победа

7 Dni Sport08.03.2023
пауло аутуори

Анте Шимунджа си тръгва от Лудогорец след едно от най-сензационните поражения – домакинско 0:1 от разпадащия се Пирин. Тримата треньори преди него също се разделят с разградчани след поражение с един гол разлика. Става дума за Станислав Генчев (ЦСКА-София 0:1), Валдас Дамбраускас (Цървена звезда 0:1) и Павел Върба (Антверпен 1:2). Преди тях оставката на Стойчо Стоев е подписана от Славия с 0:0. Домакинското реми с Ботев Пловдив – 2:2, води и до напускането на Димитър Димитров – Херо.

На два пъти мачове за Суперкупата са конкретният повод за напускането на треньорите – единият случай е при втория престой Георги Дерменджиев и загубата с 5:6 при дузпите от Ботев Пловдив, а другият е при Рибейро и поражението с 0:1 от Черно море.

Първият мандат на Ивайло Петев завършва с шокиращата загуба с 0:1 от Любимец, докато наследникът му Стойчо Стоев е уволнен след 0:0 с Партизан.

Бразилецът Пауло Аутуори е единственият, който се разделя с „орлите“ след победа – 2:1 над Левски за първенство. Напускането на латиноамериканеца е предизвестено.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ