Един от най-добрите родни спортисти Антъни Иванов: Няма смисъл да го правя за България, ще Ви кажа „грозната“ истина

7 Dni Sport07.03.2023
Антъни Иванов

Един от най-добрите български плувци – Антъни Иванов, заяви, че не му се плува и не вижда смисъл да тренира повече. Плувецът пусна серия от клипове в Инстаграм, в които обяснява колко лоша е ситуацията в българския спорт.

Впоследствие, той изтри клиповете, които обаче бяха публикувани от gospodari.com, а вестник „Мач Телеграф“ публикува казаното в тях.

“Гледам на Даниил Медведев видеото и се замислям, че това е адски странно да се каже по принцип от някой спортист. Че си лягат късно, че ядат вредни неща, че излизат да пият с приятели и така нататък. Истината е, че абсолютно всеки спортист го прави. Просто самата общност, самите хора, всички извън хора си мислят, че това е нещо “уау” и нещо, което спортистите не трябва да правят. Това не е вярно, защото спортистите са абсолютно нормални хора.“

“Най-интересното е, че ако видите нещата, които правя извън басейна, може би ще се учудите, че плувам по този начин. Просто истината е, че въобще не ми се плува. Ако се захвана наистина сериозно с плуването, ще плувам много добре. Но няма смисъл да се прави това нещо, защото няма спонсори, няма финанси, няма нищо, което да изкараш с плуването. Затова и всички спортисти извън високоплатените спортове търсят друга реализация“, казва Иванов.

Той заяви, че е по-талантлив от другите: „Буквално така ме гледате и си мислите, че се скъсвам от тренировки, но просто аз съм доста по-талантлив от вас и това е факт. Който и да иска да ме плюе. Да ми правят мизерии, да ме обвиняват за глупости. Да ми обясняват, че съм бил с допинг и така нататък… при положение, че аз забравям да си пия хапчетата за възстановяване, е пълен смях. Доста е забавно да четеш отстрани коментарите. Аз си знам възможностите и знам какво мога да направя.

Просто не виждам никакъв смисъл, особено да го правиш за България и всички да те плюят, все едно си най-големия грешник. Абсолютно никакво желание нямам, докато не застане някой сериозен човек и не каже “Аз ще ти помогна, ето ти… това трябва да направиш. Истината за българския спорт е супер грозна. Но просто все още никой няма топките да излезе и да го каже това нещо. И никога няма да ги имат, защото всичко е навързано, направо е преплетено. Така че по-добре да не знаете истината за спорта.“

Иванов казва още, че му е омръзнало да мълчи: „Ще започна да нареждам абсолютно всички много скоро. Ще ви стане тясно на някои хора. И то доста тясно ще ви стане. Въобще няма да разберете какво се случва.”

Той все пак заяви, че има намерение да спечели републиканското първенство с Черно море.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ