Тити Папазов: Футболните агитки на Левски и ЦСКА ще дойдат, когато ги заслужим

7 Dni Sport07.03.2023
Царско село - Пирин Благоевград, Тити Папазов

Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов застана пред камерата „Спортал“, за разкрие повече подробности около общото домакинство на ЦСКА и Левски за Купата на България. Ето какво сподели той и какво обеща да опита да промени заради футболните национали.

– Левски и ЦСКА ще са домакини заедно на турнира за Купата на България. Такова нещо случвало ли се е досега?

– Винаги има първи път. ЦСКА и Левски могат да бъдат спортни съперници на терена. Извън терена Левски и ЦСКА са изключителни клубове в исторически план с най-голямата подкрепа от двете фенски организации. Най-големите успехи на българския спорт са когато Левски и ЦСКА са били силни. Няма нищо лошо в това, заедно да се опитаме за първи път да го направим. Цялата идея беше с присъствието на Везенков на най-високо ниво на европейския баскетбол дава възможност повече да се говори за баскетбол. Както смятам, че организирането на Купата в „Арена Армеец“ е голяма крачка напред за баскетбола, не за Левски или ЦСКА. Ние няма да получим някакво огромно предимство. Залата не дава домакинско предимство, особено в този силно подмладен вариант на Левски. ЦСКА безспорно набира скорост и ще играе много добре. Изненадващо за мен феновете не ги посещават, но това е въпрос на време. Когато виждат един отбор да побеждава и да играе толкова добре, те ще дойдат в залата. В края на краищата в цялата тази организация е важно да се създадат много добри условия за тези, които ще спечелят Купата – двата отбора, които ще играят финал. Това е и причината да направим програмата по начин, по който двата отбора да са поставени при еднакви условия с възможност за почивка преди финала, за да могат да покажат най-добрите си страни.

– Тази огромна зала обаче ще успее ли да се напълни или поне дотолкова, че да не изглежда празна? Това наистина е едно огромно предизвикателство…

– Най-много публика се е събирала на 28 септември 2011 година – бенефисът на Гошо (б.р. Георги Младенов). Тогава отново дойде актуалният европейски шампион Панатинайкос и имаше 6500 човека. Знаете, дълго време Лукойл игра там мачове и имаше публика, но с 3000 зрители залата изглежда празна. Всички школи в София и всички деца, които играят баскетбол са добре дошли, защото това е възможност, както направи Ботевград да видят Сашко (б.р. Александър Везенков). Да, Сашко няма да го има тук, но пък ще бъдат най-добрите баскетболисти на България, на българското първенство. Да, предизвикателство е за нас при всички случаи. Ако има минус, това е този. Но смятам, че с помощта на медиите и заради това, че е седмица без футболни мачове в България…

– Няма мачове от българското първенство, но пък на 24 март, когато е финалът за Купата, националният отбор по футбол приема Черна гора. Това колко ще повлияе на посещаемостта?

– Със сигурност ще повлияе. Ние много искаме финалът да бъде в събота, но има ангажимент към гимнастиката, които са организатори на Световна купа и не стига времето. Иначе с този аргумент ще направя последен опит да играем в събота.

– Като намесихме футбола…кога ще се появят футболните агитки на баскетболните мачове на Левски и ЦСКА?

– Когато заслужим тяхното внимание.

– Можем ли да ги очакваме на турнира за Купата на България в „Арена София“?

– Аз съм положил неимоверни усилия, заедно с моя екип да спасим Левски. Който го оценява е добре дошъл. На никого няма да се моля, защото историята познава много случаи, в които съм бил полезен, пък не съм бил оценен в последствие. Така, че ако с играта си заслужим внимание и ги заинтригуваме, те ще дойдат.

– Има ли сили Левски да спечели Купата на България?

– Най-много да ми развали програмата, но ако Левски играе финал, ще остана в София. Мога да жертвам мача Партизан-Олимпиакос, ако играем финал.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ