Две категории мачове на „Христо Ботев“ – различни цени за гостуванията на Левски, ЦСКА, Локо Пд, Лудогорец и Берое

Стадион "Христо Ботев",

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Герман Честяков говори на пресконференция, отнасяща се за актуалната ситуация около стадион „Христо Ботев“. Той разкри интересни подробности, които вълнуват феновете както на „канарчетата“, така и на гостуващите привърженици.

„Основната причина за пресконференцията е да изразим позицията си като клуб за стадиона. Бързаме да се преместим на новия стадион. След толкова години чакане съм чуден как може да се задава въпрос защо бързаме. Самият аз чакам това преместване цяла година и съм уморен. Всички ботевисти чакат това от 10 години. Всички заслужават да се върнат в своя дом. Това е емоционалната страна. Има и делови въпрос. Колкото по-бързо се преместим, толкова по-бързо ще видим какви проблеми можем да имаме“, започна Честяков.

„Още една немаложана причина – с използването на новия стадион ще се влее и свеж финансов поток в клуба. Това ще направи клуба още по-независим, устойчив и независим от собственика. Преместването няма да е лесно. Свикнали сме на спокойно и уютно в „Коматево“, но мащабите са съвсем различни. Ние сме футболен клуб, а не строителни надзорници. В момента, в който държавата ни издаде Акт 16, ще лицензираме стадиона към БФС и тогава ще имаме пълноценно право да използваме стадиона и да поканим феновете“, продължи той.

„Още малко от емоционалната страна – в този исторически момент всички трябва да сме заедно. Цялото семейство на Ботев трябва да насочи усилията си към това преместване. Един пример: стюардите, които са необходими за новия стадион са между 100 и 200 човека, ние трябва да ги намерим, да го обучим и не отказваме помощ, напротив, търсим я. Трябва да отбележа няколко важни неща как смятаме да живеем и съществуваме на новия стадион. Много от нещата се разбират от само себе си“, допълни руснакът.

„Тези, които имат абонаментни карти, получават същите условия без доплащане. Има две категории футболни срещи. В категория А са мачовете с Лудогорец, Левски, ЦСКА, Локомотив Пловдив и Берое, от това ще зависи цената на билетите. Уверявам ви, че ще има няколко ценови категории, така че винаги може да се намери подходящия билет. Ще има и семейни сектори, където пушенето ще бъде забранено. Ще има и стаи с аниматори, в които могат да бъдат оставени децата. Ще има билети, в които са включени храна и напитки. На този етап няма да имаме турникети. Съответно, влизането на публиката и контролът ще се осъществяват посредством хора. Необходимо ще е публиката да влиза по-рано. Наше задължение ще е за хората, дошли по-рано, да осигурим забавления“, разкри изпълнителният директор на Ботев.

„Паркинг има в проекта, но все още се обсъжда движението с Общината. Искаме да направим така, че идването до стадиона с кола да е комфортно и безопасно за всички привърженици. Това е още един аргумент в полза на това защо бързаме да се преместим на стадиона. Ще разчитаме много на външни доставчици. По отношение на безопасността сме отворени за предложения. В момента работим и търсим оптимално решение за кетъринг на новия стадион. Предизвикателството е, че има малко пространство за рапзоложение на тези дейности. Основно изхранването ще става отвън. Пускаме нов уеб сайт, в който ще бъдат публикувани всички нови правила за логистиката на новия стадион. Феновете ще могат да намерят информация там. Нека да се обединим и да преживеем това историческо събитие“, завърши изявлението на Герман Честяков.

„Собственикът на отбора чака повече от година. За нас е жизненоважно да започнем да играем там от гледна точка на финанси. Футболният клуб не е само първият отбор. Има изключително много други проекти, за които са ни необходими средства. Функционирането на стадиона ще ни осигури възможността да преведем в действие всички проекти. Не става въпрос да подпомагаме това, което прави господин Зингаревич. Всички постъпления на стадиона ще отиват за развитието на клуба. На този етап започваме в инвестиране на целия спортен сектор. С получаване на все повече постъпления, това ще бъде инвестирано в стадиона, за да го подобряваме. Сектор „А“ няма да е изцяло готов за експлоатация. С постъпленията от мачовете ще можем да подпомогнем довършителните работи по сектора“, сподели още той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ