Божков: Не търся нищо от Левски, да бяха мислили преди време

7 Dni Sport06.03.2023
57

Бившият собственик на Левски Васил Божков сподели в интервю пред „Капитал“, че не търси пари от „сините“. Божков заяви, че ако НАП търси нещо от клуба от името на запорирани дружества, той не може да отговаря за това.

„Още преди съм казвал, че няма да търся пари от ПФК Левски. Не съм участвал в преговори със Sport Republic. Ако НАП е търсила нещо от Левски от името на запорираните дружества, то това не идва от мен.

Тези, които най-много плачат в момента, трябваше да мислят повече навремето“, обяви бившият собственик и намекна, че държавата, а не той, си търси парите.

„Издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публичните задължения на клуба не е в сила, тъй като не са изпълнени условията по същото, а именно – формирани са нови задължения и не са внесени изцяло дължимите вноски съгласно утвърдения погасителен план. Към момента ПФК „Левски“ АД няма действащо разрешение за разсрочване/отсрочване на публичните му задължения. Сметките на ПФК „Левски“ АД са запорирани от НАП, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задълженията му. Проведени са няколко срещи с ръководството на клуба, на които са обсъдени възможностите на дружеството да заплати дълга си“, отговориха от НАП на въпрос на „Капитал“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ