Правят цялата козирка на стадион „Христо Ботев“ и фасадата

колежа

Очаква се утре проектантът на стадион „Хртисто Ботев“ да входира в Община Пловдив предложение за нова етаптност на строителството на стадиона, информира Plovdiv24.bg.

Това ще позволи на общината, след обсъждане в комисиите в кратък срок и пускане на заповед 154, още в петък да издаде новото възлагателно писмо.

По наша информация то ще позволи на строителя на стадиона да го пусне в експлоатация за мача с Левски, а след това в кратък срок да постави цялата козирка на съоръжението. Реално с новото възлагателно писмо, строителят, веднага след като го получи, ще има възможност да поръча материалите за цялата козирка.

След въвеждането на стадиона в експлоатация за мача с Левски, общината ще направи пълна ревизия на изразходването на средствата до момента. След това се очаква да бъдат отпуснати и допълнителни около 5.8 милиона лева. Те са за система за топене на сняг на козирката, която е задължителна по норми за безопасност, за изграждането на външната фасада, за да може стадионът да получи пълна завършеност, както е по визуализацията и други довършителни работи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ