Христо Янев: Шапки долу пред момчетата! Надхвърлиха и моите очаквания

Пирин Благоевград - Левски,

Старши треньорът на Пирин Благоевград Христо Янев нямаше как да не бъде щастлив след победата с 1:0 като гост на Лудогорец в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига.

„Преди да започна, искам да кажа – Ема Янева, ти си герой, радвам се, че си вкъщи. Благодаря на доц. Мангъров и неговия екип не само за това, че се погрижиха за нея, но и защото си вършат перфектно работата с всички пациенти. Днес моите момчета бяха почти перфектни. Днес направиха нещо, което надхвърля всички очаквания, дори и моите и само по този начин можем да се спасим, като ще се борим за мястото си в Първа лига“, каза младият наставник минути след края на мача в Разград.

Янев коментира развитието на срещата: „Много неща коригирахме по време на мача. Всички изпълниха перфектно плана, който имаме. Те се стараят с всички възможни средства на терена да изпълняват това, което искаме от тях. Извинявам се на ръководството на Лудогорец, ако има нещо за реакциите по време на мача, но ние страдаме и се борим“.

„Знаехме точно какво ще се случи в мача. В повечето мачове играем с трима в средата, но днес променихме нещата. Пуснахме футболисти от школата на по 16-17 години. С това разполагаме и с това се борим. Беше смело за 3 дни да променим начина на мислене на футболистите, но те ни повярваха и работата на целия екип даде резултат. Зад кадър има много хора, които правят много важни неща, работата им е безценна“, благодари Янев на своя тим.

„Чисто спортно-технически светлината е тук, в съблекалнята. Аз съм треньор, моята работа е на терена, въпреки негативните коментари. Аз трябва да работя, да се концентрирам и да върша работа“, каза той относно ситуацията в клуба от Благоевград.

„Това е въпрос, който не е в моята компетенция. Каквото зависи от мен, аз го правя, каквото зависи от момчетата, те правят дори повече. Шапки долу пред тях. Ние ако разполагаме с това, което има Лудогорец, нямаше да си говорим за тези неща“, завърши Христо Янев относно бъдещето на Пирин.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ