Етър не е допускал гол вече 412 минути

Етър

Футболистите на Етър не са допускали изобщо гол във вратата си след началото на пролетния полусезон. Тимът спечели с по 2:0 домакинствата си срещу Монтана и Витоша (Бистрица), а при гостуванията завърши 0:0 с Дунав и победи с 1:0 Марица. Така вече 360 минути младият вратар Християн Славков и защитата пред него не са пускали гол.

За последно във вратата на етърци попадение е паднало на 11 ноември м.г., когато се разписа Евгени Игнатов от Литекс в 38-ата минута на мача, завършил 1:1. Като се добавят и тези минути, мрежата на „болярите“ е суха вече 412 минути.

Тимът е и категорично с най-добрата защита във Втора лига с допуснатите едва 10 гола в 21 мача. Това означава, че Етър е инкасирал по едва 0.48 гола на мач.

В същото време е отбелязал 25 гола, което прави по 1.19 средно на мач. По този показател има 7 отбора в групата с по-резултатни нападения, което означава, че има в каква посока да се работи.

Етър е и единственият отбор от групата, който не е допускал загуба в последните си 6 мача от първенството, както и единственият победил на чужд терен временния водач ФК ЦСКА 1948 II.

Снимка: Официален сайт на Етър


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ