Кметът на Пловдив за „Колежа“: Явно Зингаревич ме бърка с някого

Здравко Димитров

Кметът на Пловдив – Здравко Димитров – реагира на изявлението на собственика на Ботев Пд Антон Зингаревич за забавеното строителство на Колежа. В интервю онзи ден руският милионер настоя, че е бил подведен със сроковете, в които ще бъде завършен стадионът. Той очаквал отборът да играе на „Колежа“ още в края на 2021 г. или най-късно през пролетта на 2022 г.

„Г-н Зингаревич да уточни кой му е обещавал подобно нещо. Виждал съм се два пъти с него и не сме обсъждали подобни срокове за завършването на стадиона. Явно ме бърка с някого. Строителството на такова съоръжение е сложен и скъп процес, а първото финансиране бе осигурено от правителството на Бойко Борисов през март 2021 г. и още тогава са знаеше, че въпросните 25 млн. лева няма да стигнат. Да се мисли, че за 9 месеца или 1 година може да се построи стадион и да се въведе в експлоатация, е несериозно“, коментира Здравко Димитров, цитиран от „Мач Телеграф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ