Неделев ще е просто един от многото в Разград! Зингаревич и Валентич скоро ще се сблъскат със суровата действителност

Тодор Неделев

Сензационната новина с харизването на Тодор Неделев в Лудогорец в последния ден от трансферния прозорец очаквано разбуни духовете в Пловдив и показа симптоматика в няколко посоки. Стартираме първо с неизползването на думата „продажба“ по отношение преминаването на Тошко в Разград. Неделев категорично бе харизан, подарен, даден на промоция, но не и продаден. И самият той го заяви в срещата с феновете на Коматево в сряда.

Ботев се раздели с иконата си и ако до този момент собственикът Антон Зингаревич и спортният директор Азрудин Валентич са си мислели друго, скоро ще се сблъскат със суровата действителност. Двамата тепърва ще оценяват имиджовите, а и игровите щети, които нанесоха на себе си и отбора с този зле премислен ход. Неделев е от този тип играчи, който носи X фактора. Който може да се разхожда цял мач, но с едно действие да реши изхода му. Който носи магията на този отбор, преди показвана от Динко Дерменджиев, Петър Зехтински, Георги Попов, Атанас Пашев, Антим Пехливанов, Костадин Костадинов, Георги Славков… И най-важното – заради когото с кеф може да отидеш на мач. Колко останаха такива? Самият факт, че феновете пожелаха номер 8 да бъде изваден от употреба, говори достатъчно. Можем да сме повече от сигурни, че след трите години в Лудогорец Неделев отново ще е с жълто-черната фланелка. Без него нищо чудно Ботев да остане извън битката дори за седмото място и да кюта при опашкарите.

Има нещо гнило в Коматево и скоро тези процеси на разпад ще замиришат. В един полусезон да се разделиш с най-добрите си играчи и отгоре на това да натириш символа на ботевизма от клуба е признак или на загуба на всякакъв разсъдък, или на готвещ се финал. Някой измежду Неделев и Зингаревич лъже за начина, по който се е стигнало до решението за трансфера. Но независимо от това кой крив, кой прав, тук е ясно – единият ще бъде забравен бързо след раздялата му с клуба, когато и да дойде тя, а за другия мястото в историята на клуба е гарантирано.

Лудогорец взе Неделев почти без пари, но надеждите за бърза и равностойна замяна на Каули с българина са безпочвени. Да, Тошко е вълшебник и лидер за Ботев, но в Разград нещата стоят по коренно различен начин. Самият стил на игра на Неделев е далеч от това, което практикуват шампионите. Твърде вероятно е пловдивчанинът да помогне в битката на домашната сцена, но в Европа много трудно би могъл да даде добавена стойност. Просто там, особено след първите два предварителни кръга, скоростта е различна. Охраната също.

Най-големият печеливш от сделката е самият Неделев. За трите години в Разград той ще може да материализира таланта си и във финансово отношение, да стане шампион, да играе групи на евротурнирите. Големият въпрос е как той ще пасне не само на системата на игра в Лудогорец, но и как ще свикне с живота в Разград. Там той няма да е носен на ръце от всички, няма да е любимецът на публиката. Просто ще е един от многото за все по-намаляващите фенове по трибуните. И в крайна сметка от сделката могат да загубят всички. Но сигурно е едно – най-големите щети ще претърпи Ботев.

Автор: Янаки Димитров
Източник: „Тема спорт“
Снимка: Официален сайт на Лудогорец


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ