„Гриша Ганчев направи този много силен ход за ЦСКА, прави му чест, един ден ще се разбере“

7 Dni Sport02.03.2023
Гриша Ганчев,

Полемиките около ЦСКА и победата над Септември Сф не спират. „Червените“ отнесоха доста критики за попадението, което им донесе 3 точки, както и за представянето, което бе далеч от това, което подобава на лидер в класирането. Дали тези атаки са заслужени – „Мач Телеграф“ потърси мнението на Красимир Чомаков по тези и други въпроси. Бившият играч на ЦСКА даде своята дума и по Тема №1 – раздяла на Неделев с Ботев Пд.

– Как виждаш играта на ЦСКА през пролетта?

– Винаги може да се иска подобрение, но в момента точките са най-важни. Гриша Ганчев направи един много силен ход, който не искам да разкривам. Той знае добре за какво говоря. Само хвалби за това негово решение.

– Върху какво трябва да се поработи в следващите седмици?

– Според мен Саша Илич се справя много успешно през тази година и резултатите са налице. Да, играта трябва да се подобри и това е ясно на всички. Когато играеш силно – биеш. Но всеки път и от всеки мач, може да се иска все повече. В този момент, поне според мен, са най-важни точките.

– Това ли приляга най-вече на този отбор?

– Не вярвам! Може би има още по-голям потенциал и се надявам до края на първенството да го видим.

– Много или малко са три точки аванс пред Лудогорец?

– Първенството е много дълго. Има още много мачове да се изиграят. На ЦСКА им предстоят дербита с Лудогорец и с Левски. Всеки двубой до края ще е като финал за „червените“. Независимо от името на съперника.

– Има мнения, че в директните мачове с Лудогорец, а и в дербито с Левски, ще се реши титлата. Ти как смяташ?

– Ако „сините“ играят срещу ЦСКА така, както играха срещу Лудогорец, на „червените“ ще им е много трудно. Разградчани могат да сгрешат и на други мачове някъде. Затова не вярвам, че само в директните двубои ще се реши всичко. Аз мисля, че ако си спечелиш мачовете срещу по-непретенциозните тимове – имаш реален шанс за титлата. Отделен въпрос е, че ще бъдеш шампион, ако не загубиш в дербитата. Но първо трябва да се вземат срещите с отборите, които са по-непретенциозни. Специалистите винаги казват така.

– Не трябваше ли да се вземе още някой нов играч през зимната пауза? Привлече се само Тобиас Хайнц…

– Честно казано, в момента ЦСКА разполага с доста широчина в състава. Няма нужда от толкова нови. Щом се привлече Хайнц, за да вдигне класата на отбора, е добре. Иначе има хора. Виждаме, че Саша Илич прави промени във всеки мач. Това означава, че всеки е готов по всяко време да играе.

– Как ще коментираш и представянето на Хайнц до този момент?

– От това, което гледах, се включи добре във всяка среща. Щом е взет в ЦСКА – значи има класа. Да се надяваме, че той ще вдигне още повече нивото на отбора.

– Ще има ли обаче ЦСКА силите да стигне до така жадуваната титла?

– Титлата е мечтата на всеки един фен на ЦСКА. Искрено се надявам тя да се превърне в реалност. С оглед на играта – има накъде да се надгражда още. Според мен трябва

футболистите да са по-уверени и да показват повече самочувствие в конкретни ситуации. Все пак натрупаха много победи и са първи в класирането, а това трябва да им вдъхне самочувствие, да им даде сигурност. Онзи ден – срещу Септември, най-важни бяха трите точки. И отборът ги постигна. Според мен от този момент до края на първенството няма да има толкова голямо значение как играе ЦСКА, а да печели. Всеки иска да гледа атрактивен и хубав футбол, но понякога и грозната победа носи три точки. Ще бъде интересно до края на шампионата.

– Не е ли рано още да се мисли за титла в „червения“ лагер, или точно обратното?

– Според мен не трябва да се коментира този въпрос постоянно. Щом си на първо място е ясно, че ще преследваш първото място. Трябва да се играе мач за мач. Да не се мисли за тържества и края на първенството. Сега момчетата ще имат тежко домакинство на Локомотив Пд. Трябва да са концентрирани само и единствено върху този мач. Когато мине този двубой, то тогава ще се мисли за следващия. Не бива да се главозамайват. Лидерството обаче трябва да им даде повече увереност и самочувствие, което да бъде подплатено с изявите на терена от първата до последната секунда.

– Как виждаш Лудогорец? Привлякоха доста играчи през зимата…

– Вдигат класата, но не вървят както трябва. Поне така си мисля. Знаем с какви ресурси разполагат, но има нещо при тях, което не върви. Не съм аз, който да го разнищва. Но това не е Лудогорец от предишните години. Най-вече с играта, която показват.

– Взеха и Тодор Неделев… Колко силен е този ход?

– Това ще го разберем, когато го видим в игра с фланелката на разградчани. Ще се покаже в следващите месеци дали им е бил необходим, или не. Аз му пожелавам да успее, да покаже това, което е правил цял живот в Ботев.

– Може ли той да се окаже решаваща фигура в битката за титлата?

– Може, но ще видим и как ще се адаптира в Лудогорец. Това е от изключителна важност.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ