Удивителен Димитър Кузманов спаси шест мачбола и оцеля в драма на турнира в Пуне

Димитър Кузманов,

Националът на България за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов се класира за втория кръг играе на турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Чалънджър“ в Пуне (Индия) с награден фонд 130 хиляди долара.

Кузманов спаси шест мачбола и елиминира квалификанта Макото Очи (Япония) с 5:7, 7:6(1), 6:2 след 3:17 часа игра.

29-годишният пловдивчанин, който заема 204-о място в световната ранглиста в момента, пропиля аванс от 5:3 в първия сет, в който левичарят Очи реализира обрат със серия от четири поредни гейма. Кузманов допусна ранен брейк пасив във втората част, а при 3:5 навакса изоставане от 15:40 при собствен сервис, като отрази общо шест мачбола. Той успя да пробие за 5:5, а след това спечели категорично тайбрека, за да изравни резултата.

В третия сет българинът направи серия от пет поредни гейма, за да триумфира.

С успеха Кузманов си осигури 2105 долара и 9 точки за световната ранглиста, а за място на четвъртфиналите той ще играе срещу победителя от двубоя между поставения под номер 3 Макс Пърсел (Австралия) и участващия с „уайлд кард“ индиец Мукунд Сасикумар, които играят по-късно днес.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ