Салпаров: Трябва да се вдигнем, целта ни е шампионска титла

Теодор Салпаров

Хебър (Пазарджик) отстъпи на ЦСКА с 2:3 гейма, в зрелищен и изключително интересен мач от 17-и кръг на efbet Супер Волей.

С това шампионите отбелязаха шеста загуба, като са четвърти във временното класиране с 35 точки.

Либерото на Хебър Теди Салпаров заяви за BGvolleyball.com след мача, че резултатът е можело да бъде и друг, но са изпуснали инициативата в първия гейм.

„Първият гейм го изпуснахме ние. А тайбрекът е гейм до 15 точки, всеки може да победи. Като цяло изтървахме инициатиата в мача. В първия гейм водехме, имахме една топка в решителните минути, която не можахме да реализираме, щеше да стане 22:19 в наша полза. Те я направиха и стана 21:20. От там съумяха да обърнат нещата и да вземат гейма. Ако го бяхме спечелили ние, и нещата тръгваха в друга посока. Щеше да е 3:0 или 3:1 за нас. Но това е волейбол. Поздравявам отбора на ЦСКА. Играха много стойностен волейбол, бориха се докрай и заслужено победиха.“

„От тук нататък трябва да се вдигнем. Целта ни е шампионска титла. Плейофите в първенството са друг турнир. Това е волейбол и никога не знаеш точно в кой момент един отбор ще играе слабо. Това е, продължаваме да тренираме и да се опитваме да задържим ниво, за да влезем в плейофите с максимален ритъм на физика и подготвени психически, защото там вече е друго, напрежението също. Този който е по-подготвен и прави по-малко грешки във важните моменти, той ще спечели. Виждаме, че тази година първенството е много оспорвано и първите седем отбора са много близки. За мен, който бъде подготвен по-доре психически и физически и прави по малко брак на елементите, той ще спечели шампионата.“

Снимка: ВК Хебър, fivb.com


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ