Алберт Попов – момчето, което не се предава

7 Dni Sport28.02.2023
Алберт Попов,

Алберт Попов е роден, за да бъде велик. Преди малко повече от 7 години той оцеля в свирепа катастрофа в Зьолден. Тогава сякаш съдбата намигна на онзи усмихнат младеж, който напук на инцидента, отнел живота на неговия треньор Драго Грубелник, не се пречупи и не се отказа. Мнозина на негово място сигурно отдавна да са захвърлили ските и да не поискат никога повече да се качат обратно на тях. Той обаче използва трагедията, за да стане още по-силен. И да заобича още по-силно живота. Силните характери се каляват в трудни моменти. И когато намерят начин да ги преодолеят, стават непобедими. Не, това не са излишни суперлативи или празни приказки.

В исторически план през годините се е доказало, че когато човек се справи с тежка ситуация, след това много умело материализира подадените му от колодата карти.

Онзи младеж отдавна стана голям мъж. С всеки сезон за Световната купа Алберт ни показва, че търпи градация и съумява да трупа позитиви. Разбира се, в света на алпийските ски, това е много трудно. На база невероятната конкуренция и бълването на имена всяка година от Норвегия, Швейцария, Австрия, Франция, Германия, САЩ и тн. На този фон малка България с ограничените ресурси не толкова откъм финанси, колкото откъм човешки потенциал, стои стабилно именно благодарение на Попов. Той няма как винаги да е в Топ 10, но когато му се отвори възможност, атакува и не пуска педала на газта.

Точно това се случи и в Палисейдс Тахо. Зимният център в САЩ стана домакин на историческия пробив на Аби, който направи феноменален втори манш и стана вторият българин, качил се на подиум за Световната купа. Разбира се – става въпрос за любимия слалом, който превърна Петър Попангелов в легенда. А в понеделник рано сутринта, българско време, даде възможност и на 25-годишния софиянец да усети вкуса на щастието да си в Топ 3 за Големия кристален глобус.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ