Наш баскетболен национал взриви феновете: Длъжник съм с тази простотия накрая

Ботевград - баскетбол - България - П

Националът Павлин Иванов пое част от вината за пропуснатия шанс България да се класира за същинските квалификации на Евробаскет 2025. Баскетболистът игра силно през голяма част от мача и вкара ключови стрелби, но направи крачки в решаващите последни секунди. Ето какво сподели той след срещата:

„Животът е един кръговрат. Ние се класирахме за миналото европейско по същия начин. Тогава Латвия си извика играчите от Евролигата и ние излязохме много по-нахъсани. Явно така се получи и сега.

Позитивното е, че успяхме да напълним залата и доста деца бяха с усмивки по лицата. Надявам се сме ги запалили да играят баскетбол.

Везенков вкара 30 точки днес. Много от хората са дошли и заради него. Много е важно да се използва, колкото и грубо да звучи, да запалва играчи. Това е най-добрият играч в Европа в момента. Даде ни много. Съжалявам, че не успяхме да зарадваме публиката, а и нас самите, както и треньорите. В крайна сметка обаче това е спортът.

Накрая имаше някакви микроситуации, които и аз сбърках, после получихме и умишлен фаул. Със сигурност съм длъжник с тази простотия накрая, която се случи.

Лятото ще е тежко. Ще се подготвим максимално добре и се надявам да се класираме. Ще отидем с тази мисъл, вече какво ще се случи там, не знам. Ще е тежко.“

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ