Александър Везенков се ядоса много след провала на България! Няма да повярвате кои нападна

Áîòåâãðàä - Àëåêñàíäúð Âåçåíêîâ - Ðîñåí Áàð÷îâñêè - ïðåñêîíôåðåí

Лидерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Александър Везенков критикува Международната федерация (ФИБА) вследствие на двубоя срещу Португалия. “Лъвовете” постигнаха недостатъчна победа с 90:82 над иберийците в последния си мач от предквалификациите, като на крилото му бе отсъдено много спорно неспортсменско нарушение в самия край, когато националите ни гонеха нужната си 11-точкова разлика. Ето какво каза Везенков на пресконференцията:

“Искам да благодаря на всички хора, които дойдоха да ни подкрепят. През последните години това, което направи отборът, запали хората. Не съм виждал по този начин тази зала – с толкова много хора. За съжаление, не успяхме да си изпълним целта. Контролирахме мача, но допуснахме леки грешки, малко умора… Баскетболът е игра на миниситуации. Радвам се от това, което показахме, но за съжаление не успяхме. Трябва да се съберем – всеки по своя отбор – да продължават да се развиват младите. Искам да благодаря публично на Чавдар Костов, който винаги е тук да помага с каквото може. Много му благодарим. Оттам нататък всеки да гледа как да се развива, как да е готов. Надявам се през лятото да успеем да се класираме за следващата фаза.

Няма да коментирам съдиите, не съм свикнал да го правя. Ако ФИБА обаче иска да се променят някои неща и добрите играчи да идват, очевидно днес се видяха някои неща. Само цифрите трябва да видите. Това обаче не е причината, че загубихме мача. Чувстваме се, все едно сме го загубили. Не обичам да коментирам, но ако ФИБА гледа в този момент какво се случва, не мисля, че трябва да е доволна от това, което те представят като продукт.

Има какво да се иска още. Трябва да се работи. Младите да взимат пример от по-големите, да се стараят и през следващите години да се опитаме да направим нещо качествено.

Не ме интересува колко точки съм вкарал. Аз дойдох с една цел и не успяхме да я осъществим. Не съм доволен, няма да се върна доволен утре, но дадох каквото мога. Знаех, че щеше да е тежко. Това е моят избор. Казах, че винаги когато мога ще идвам да играя на мачовете. Сега трябва да се съберем и да продължим напред. От утре всеки трябва да забрави за този мач. Ще ни остане, че публиката дойде и я накарахме да бъде в залата. Помогна ни адски много. Оттам нататък за развитието на българския баскетбол трябва още много работа. За по една седмица тук и за 3-4 дни няма какво да се научи тук. Всеки си върши работата и продължаваме.

Не знам в каква ситуация ще съм през август. Искам да съм здрав и да говоря с Олимпиакос. Те разбират, когато има време. Август обаче е много далеч. Аз гледам седмица за седмица и мач за мач. Искам да се наслаждавам, харесва ми това, което правя. Само трябва да сме здрави.

Има нови момчета като Симеон Лепичев, когото не бях виждал от 15 години. Данчо Минчев е изключителен атлет. Има момчета, които са фактори в българския баскетбол, но трябва още. Трябва нови кадри да гледат хората, защото Чавдар Костов играе вече 20 години. Не казвам нищо обидно, но трябва и по-млади да влизат и треньорите да знаят, че могат да разчитат на тях. Не забравяйте, че и треньорът не иска да печели. Колко да развиваме младите, ако те не си заслужат? Не знам дали с подрастващи, дали федерацията, треньорите или всички заедно можем да помогнем на тази ситуация, но със сигурност има качествени момчета, които могат да играят баскетбол”, каза Везенков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ