Ето какви нови мъки очакват България по пътя към ЕвроБаскет 2025

Ботевград - баскетбол - България - П

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол, ще трябва да премине през още един квалификационен етап, за да се класира за същинските пресявки за ЕвроБаскет 2025. Mомчетата на Росен Барчовски записаха недостатъчна победа с 90:82 при домакинството си на Португалия, но поради факта, че не успяха да преодолеят 10-те точки изоставане от първия мач в Коимбра, „лъвовете“ ни останаха втори в своята група.

Така „трикольорите“ продължават към третия етап на предварителните квалификации, който ще се проведе между 19 юли и 5 август тази година. 12 отбора ще вземат участие в последната фаза, като те ще бъдат разделени в четири групи, по три тима. В третия етап ще гледаме отпадналите от първия етап отбори на Албания, Ирландия, Косово и Люксембург. Към тях се присъединяват и тези от втория етап – Австрия, България, Хърватия, Дания, Норвегия, Румъния, Словакия и Швейцария. Лидерите в четирите групи ще си заслужат място в същинските квалификации, докато вторият и третият от всяка група отпадат от борбата за билет за следващия шампионат на Стария континент.

За да станат ясни групите в третия етап, ще бъде изтеглен жребий, за когото все още няма обявена дата за провеждане.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ