Георги Атанасов: Защо само ЦСКА да играе феърплей в джунглата?

7 Dni Sport27.02.2023
Септември София - ЦСКА, Юргей Матей

Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов изказа своята позиция след последните мачове в efbet Лига. Това се случи пред колегите ни от „Топспорт“.

„На многогласните душмани на ЦСКА сега им дойде дюшеш ситуацията преди гола на Назон срещу Септември, за да се правят на морални квестори. Хайде, стига жалки човекоподобни организми! Къде бяхте при авто(гола) на Легендата, при среднощната амнистия в БФС на пишман Коловати от Кюстендил, при свалените гащи на съперници и съдии през ерата „Чорни“?! При още и още престъпления от подобен порядък? А продължението през периода на Феодала е пред очите ни. Да не говорим за държавната амнистия от НАП за сметка на данъкоплатците. Докога и как така? Всяко квартално магазинче отдавна да е затворено за стотина лева минус по ДДС, но „отборът на всички власти“ от Подуяне очевидно е извън Закон, Морал и Правила срещу огромна щета за Хазната. Докога?

Сложете логото на данъчната администрация на сините екипи и не се правете на интересни. И, не ни занимавайте с някакъв епизод от мача срещу симпатичния тим на Септември. Спомнете си, че малко преди това неадекватният „съдия“, очевидно инструктиран от някого, подмина нарушение на 1000 процента, когато Де Нойер бе хванат за фланелката пред Сектор „А“ на националния стадион. Това обаче са подробности, въпреки че те подсказват Тенденцията оттук нататък. Тоест, предстои да станем свидетели на Баташко клане срещу ЦСКА, придружено от византийски вопли при всяка спорна ситуация срещу „червените“. Да казвам ли кой поръчва музиката?

А сега по същество. Играчите и треньорите на ЦСКА нямат никаква причина да се хващат на измамната въдица „феърплей“. Тоест, за какъв „морален кодекс“ става дума при наличието на „Организацията“ в българския футбол, на която сме свидетели вече повече от десетилетие? Просто и ядно – „армейците“ трябва да се вкопчват във всеки шанс и полушанс, докато не пробият Берлинската стена на симбиозата между един „хегемон“ и БФС. А в тази Сталинградска битка никакво значение няма и не може да има играчът от Септември или „Октомври“ извън терена пред Сектор „В“ на националния стадион. И всичко останало от подобен порядък. Няма как – добри порядки в Джунглата…

Сега залогът за огромната „червена“ общност се свежда само до едно, а именно: „На война, като на война!“. И нека другите да се правят на паднали от небето за абсолютно незаконната данъчна амнистия за „отбора на всички власти“ и за легализирането на мръсните пари в торби покрай призива за „волни пожертвования“. Как си представяте тая история? Ами, че за някакви си 10-12 млн. борчове към НАП, Мафията ще изпере десетки милиони „на ползу роду“. Толкова ли сме тъпи или зомбирани? Другите борчове към Божков и Ко плюс „обществените поръчки“ не ги броим…“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ