Статистиката е безмилостна: Следва нов разгром за Локомотив Пд

Арда-Локомотив Пловдив

Локо Пловдив отнесе позорен разгром с 0:5 от Арда в предния кръг и сега ще трябва да мие срама в дербито с адашите от София. След срещата треньорът Александър Томаш бе безмилостен в критиките към представянето на отбора, а от ръководството излязоха с декларация, че ще взе-мат „крути мерки“.

Практиката от последното десетилетие показва, че „смърфовете“ влизат в тези мачове на честта доста неподготвени и психически разклатени.

За последно „черно-белите“ бяха в такава ситуация през миналата година. На 18 март Локо падна пак от Арда с 1:5 в мач от втората осмица, а след това пловдивчани бяха разгромени с 0:4 и от ФК ЦСКА 1948. Едва след това „смърфовете“ успяха да се вдигнат с 2:0 над ЦСКА-София.

Месец септември на 2017 година също бе много тежък за Локо, като на 9-и бе записано много обидно поражение с 0:5 от Пирин, последвано от домакинска загуба с 1:2 от Славия. „Черно-белите“ се надигнаха с отстраняване на долнодивизионния Марица с 3:1 за Купата на България, но след това рухнаха в пловдивското дерби с Ботев с 0:3.

По-рано през 2017-а година и Лудогорец вкара Локо в дупката на срама с победа с 4:0 за Купата на България. Четири дни по-късно „смърфовете“ бяха разбити с 0:5 от Левски, последваха и домакинско поражение от ЦСКА-София с 1:2 и от Черно море с 2:3.

Трябва да се върнем девет години назад, за да открием случай, в който Локо реагира добре след тежко поражение. На 12 декември 2014 година „черно-белите“ бяха разбити с 0:4 от Локо Сф за първенство, но няколко дни по-късно все пак се реваншира, връщайки си с успех с 2:1 за Купата над същия съперник.

Източник: „Мач Телеграф“
Снимка: Официален сайт на Локомотив Пловдив


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ