Росен Барчовски: Нека феновете дойдат в залата, ще видят сърцат отбор

Росен Барчовски

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски призова феновете да подкрепят „лъвовете“ в решителния мач с Португалия. Двубоят е в неделя от 18:00 часа в „Арена Ботевград“, като тимът ни се нуждае от победа с над 10 точки. Ето и какво сподели националният селекционер пред BGbasket.com след завръщането на отбора от Румъния:

„Трябва малко повече да поработим по отношение на това да сме малко по-освободени с повече смелост. Напрежението си е напрежение, отговорността е важна, но тя трябва да може да се преодолява от играчи на такова ниво. Тогава и нападението ще се оправи. Гледахме мача и на видео, направихме анализ. Всичко останало, което казах след срещата, си важи също.

Португалците контролираха мача си с Кипър. Бяха по-добрият отбор, не им беше лесно, но и на нас не беше лесно там. При всички положения са доста по-силен съперник от Румъния.

Ще работим да лимитираме стрелбата им от тройката. Те много добре го правят това и всички отбори се опитват да ги спрат. Не е никак лесно, защото имат страшно много стрелци – почти целият отбор. Първо ще работим върху защитата. Ако успеем да ги спрем, вече ще имаме повече възможности за бърза атака, за игра в транзиция, там ще ни се отворят и стрелби. Казах вече – няма да повторим втори мач с такъв процент стрелба.

Пак ще похваля дебютантите, но трябва да имат едно наум, че началото винаги е по-лесно от продължението. Да направиш първата стъпка и да кажеш „А“ е лесно, но след това да продължиш с „Б“, „В“, „Г“ и т.н. е по-трудно. Трябва да продължат с този устрем и това желание, както и никога да не се задоволяват с нещо малко постигнато, защото все още то наистина е много малко.

В събота ще имаме две тренировки. Дай, Боже, всичко да е наред с Везенков и да се съберем в пълен състав. Ще имаме и една тренировка в деня на мача.

Отборът има страхотна нужда от подкрепа и от хората от Ботевград, и от тези извън града. България се нуждае от тази победа. Нека феновете заповядат в залата. Ще видят един отбор, който играе много сърцато, както в Румъния, един отбор, който много желае победата и класирането. Ще видят новите играчи, Коди Милър и най-вече Александър Везенков. Ако искат да го видят на живо, защото това няма да се случва често, да дойдат и да ни подкрепят.“

Снимка: Българска федерация по баскетбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ