Железничарското дерби ще отговори на много въпроси

7 Dni Sport25.02.2023
Локомотив София - Локомотив Пловдив, Кристиан Гомис

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в интригуващ сблъсък от 21-ия кръг на efbet Лига. Железничарското дерби започва в 17:30ч., а главен съдия на двубоя е Никола Попов.

Мачът обещава да бъде доста интересен заради моментното състояние на двата тима. Домакините не започнаха втория дял на сезона по най-убедителният начин. Пловдивчани първо завършиха наравно 0:0 срещу Ботев (Враца) у дома, а след това последва унизителна загуба с 0:5 като гости на Арда (Кърджали).

През седмицата около Локомотив (Пловдив) имаше доста новини. Завръщането на Христо Крушарски в управлението на клуба вече е факт, а двама директори вече депозираха своите оставки. Става дума за изпълнителния директор Лъчезар Димитров, както и колегата му Румен Руйчев. В същото време се очаква всички задължения към футболисти и щаб да бъдат изплатени, а цялата спортно-техническа част ще бъде поверена на наставника Александър Томаш, към когото вече се забелязва негативизъм след последните незадоволителни резултати. Те от своя страна отдалечават Локомотив от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Гостите от София започнаха пролетния дял с нулево равенство срещу Ботев (Пловдив) в Коматево, а след това завършиха наравно 1:1 със Септември (София). Столичните железничари ще трябва да се справят без своя голмайстор Димитър Митков, който пое към Русия и ще носи екипа на Рубин (Казан).

В класирането Локомотив (Пловдив) заема пета позиция, а столичното Локо е на девето място, като разликата между двата тима преди днешния сблъсък е 6 точки, като при успех за възпитаниците на Станислав Генчев те ще могат да се намесят в битката за първата шестица.

efbet Лига – 21 кръг:

Локомотив Пловдив – Локомотив София

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив (4-2-3-1): Хоркаш; Трупе, Томашевич, Паскалев, Матеус; Витанов, Зебли; Дион, Д. Илиев, Джовани; Сорга
Старши треньор: А. Томаш

Локомотив София (3-4-1-2): Гай; Л. Иванов, Кацаров, Малембана; Ненов, Рйнов, Милошев, Франко; Бакалов; Костов, Франса
Старши треньор: С. Генчев

Съдия: Н. Попов
Стадион: „Локомотив“, Пловдив
Начало: 17:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ