Венци Симеонов: Влязох в залата във Варна и 5000 души ме освиркаха! Защо? Аз не съм предател

12

Венцислав Симеонов е българин, който носи слава на Италия. С волейболния тим на „Скуадра“ има дори сребърен медал от олимпийските игри в Атина през 2004 г. Баща му – легендарният Каспар Симеонов, може да се похвали със същото – втори е с националния ни тим от Игрите в Москва през 1980 г.

Венци така и не получи шанс да облече екипа на „лъвовете“, защото никой не сметна за нужно да го покани. Както и Христо Златанов – син на друга жива легенда Димитър Златанов.

„Като не те канят, как да се самопоканиш, няма как да стане…“, връща лентата назад Симеонов в подкаста на bTV „За спорта без клишета“.

„През 2005 г. играхме с Италия във Варна. Мачът беше от Световната лига. Като влязохме, залата щеше да падне. 5000 души крещяха – кой знае, кой не знае… Да те изкарат продажник и предател, а ти никога да не си имал повиквателна. Никой да не се е интересува от теб, да дойде и да ти каже: „Искаш ли да играеш за България“. А след това да те наричат предател… След целия труд и пот, който си вложил. Тренирах 3 месеца по 6 часа на ден без да кажа и дума. Само и само някой ден да може да ме извикат в националния отбор“, не крие болката си Венци.

Двамата с Христо са сред първите натурализирани в италианския национален отбор. „След нас по едно време само двата центъра и либерото бяха местни“.

Ключова роля за израстването му на терена има Любо Ганев, при който той живее в Кунео. Дебютът му при мъжете пък е при „Професора“ Силвано Пранди.

Най-голямата опора на Симеонов е семейството му. Той е женен за бившата баскетболистка Гергана Славчева, с която имат две дъщеря – Кайла и Леа. Името на Гери грее на стената на славата на Флорида Интернешънъл Юнивърсити в Маями. Играла е за Финикс Меркюри и Портланд в WNBA, направи и много успешна кариера в Италия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ