Ако не победи в Брюксел: Лудогорец ще удължи негативна серия

Спартак Варна - Лудогорец,

Днес Лудогорец излиза в тежкото гостуване на Андерлехт в Брюксел, където ще трябва да брани крехкия си аванс от един гол, взет в първия мач в Разград. Шампионите победиха с 1:0 след гол на Игор Тиаго, но от началото на сезона имат сериозни проблеми в гостуванията в Европа. В тях вече натрупаха шест последователни срещи без успех. За последно шампионите спечелиха на чужд терен в първото си гостуване в турнирите за настоящия сезон – срещу Сутиеска Никшич. Успехът бе с минималното 1:0 с гол на Пиерос Сотириу. Оттогава Лудогорец записа на чужд терен 2 ремита – с Жалгирис 3:3 след продължения и ХИК Хелзинки – 1:1, както и загуби от Шамрок с 1:2, Динамо Загреб с 2:4, Бетис с 2:3 и Рома с 1:3. Головата разлика в тези 6 мача е 10-16.

Днес в Брюксел важен е крайният успех, който може и да не дойде с победа, а с реми, а дори и с минимална загуба и дузпи. Шансовете белгийският гранд да бъде преодолян с победа не изглеждат особено големи, особено на фона на голямото надмощие на белгийците във второто полувреме на първия мач.

Ако не спечели, Лудогорец ще запише третата си най-дълга серия без победа като гост в Европа, като сегашната ще нарасне на 7 среши. Рекордът от 9 беше записан между 23 август 2016-а до 14 септември 2017. Серията започна с 2:2 срещу Виктория Пилзен, което донесе второто влизане в груповата фаза на Шампионската лига и завърши с 0:0 срещу Истанбул Башакшехир в групите на Лига Европа. В този период Лудогорец записа 6 ремита и 3 поражения при голова разлика 6-15.

На второ място е серията между 20 март 2014 (0:1 от Валенсия) и 21 юли 2015-а (1:2 от Милсами Орхей), в който „орлите“ не спечелиха в осем поредни мача навън, в които стигнаха само до две ремита и шест пъти загуби.

Източник: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ