Народният любимец Николай Николов: И какво като Пранди ни махна от националния отбор!?

payimage-571149

Централният блокировач на шампиона Хебър (Пазарджик) Николай Николов гостува във волейболното предаване на Block Out. В него 36-годишният волейболист говори за националния отбор на България.
“Ако се случи да имам разговор с Пламен Константинов и бъда поканен в националния отбор, тогава ще разберете. Сега не мога да ви отговоря, защото за мен националния отбор не е на дневен ред. Имам предвид… спомняте си как аз приключих с националния отбор. Имахме един треньор, Силвано Пранди се казва, който реши в един момент, че 5 или 6 човека от националния отбор, които са били там 10 години и са дали много, просто така не му трябват. Направи си експеримент, видя се експериментът. Не казвам, че е заради нашето отсъствие, но може и да е било, пак това са само хипотези, защото няма как да се върнем и да променим събитията, експериментът се оказа изключително неуспешен. Така че, темата „Национален отбор“ за мен е доста… болезнена, така ще я нарека. И до ден днешен горчилката в мен е останала, може би ще остане още доста дълго време”, заяви Николай Николов.

“От тук нататък за в бъдеще… ние не сме първа младост. За мен това нещо, което се прави, да се връщат хора по на 37-38 и не знам си на колко години, какъв е смисълът. Аз това искам да попитам? Колко ще поиграеш в националния отбор? Година-две… Да, Олимпийските игри са прекрасно нещо, хубаво е да се класираш, но има и шанс да не ги изиграеш, защото може годинките ти да са в повечко. Което не пречи да помогнеш, да! Много хора могат да ме разберат неправилно. Въпросът е такъв, че имаше хора, които можеха в определен момент да помогнат да се класираме на тези Олимпийски игри, които минаха, а те бяха освободени, така ще го нарека, въпреки че аз го казвам по друг начин – изпратени да си ходят вкъщи просто. Дали бяха неудобни и аз не знам какви, но там не бяха спортно-технически факторите, там бяха съвсем други, няма значение. И пропуснахме една Олимпиада, на която аз смятам отговорно, че наистина можехме да сме. Цяла България видя, че с единият крак, че и вторият беше там почти, но… се спънахме. Така че, ето това е жалкото…”, допълни Николай Николов.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ