Националният отбор за жени загуби от Косово

Национален отбор на България за жени

Националният отбор на България за жени отстъпи на Косово с 1:2 в равностоен мач от международния турнир в турския курорт Алания. Така тимът на селекционера Силвия Радойска приключи участието си в надпреварата с актив от 2 победи и 1 поражение, след като в предишните си двубои надделя над Хонконг и Северна Македония.

„Лъвиците“ могат да съжаляват, че не достигнаха поне до равенството в днешния сблъсък, тъй като бяха напълно равностойни, а на моменти дори надиграваха съперника. Косово успя да открие след разминаване в нашата отбрана в 10-тата минута, но малко след това Евдокия Попадинова изравни. Звездата ни проби през центъра на защитата и с удар покрай вратаря успя да намери мрежата, отбелязвайки третото си попадение в последните три двубоя. Българките имаха възможност и да поведат, но вместо това получиха второ попадение преди почивката.

През втората част нашият тим установи натиск и на няколко пъти можеше да изравни, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Стартовият състав на България: 1. Виктория Иванова, 3. Яница Иванова, 5. Нора Димитрова, 4. Мариела Недева, 18. Жасмина Атанасова, 22. Ивана Найденова, 9. Лора Петрова, 2. Николета Бойчева, 13. Александра Янева, 7. Евдокия Попадинова, 8. Полина Ръсина;

Селекционер: Силвия Радойска

Снимка: Официален сайт на Български футболен съюз


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ