Весела Лечева поздрави Лора Христова за успеха й на Европейското

Лора Христова,

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави Лора Христова, която спечели два медала от Европейското първенство по биатлон за младежи и девойки в Мадона (Латвия).

Христова стана сребърна медалистка в преследването на 10 километра и бронзова в спринта на 7.5 км.

„Поздравявам Ви за успехите на Европейското първенство. Те показват, че в България расте поколение на талантливи биатлонисти, които могат да върнат спортната слава в този така атрактивен и конкурентен зимен спорт. Двата медала ще са сериозен стимул да продължите своята активна подготовка, за да може един ден да стигнете успехите на почетния председател на федерацията – олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска. Поздравявам и Вашите треньори, които посредством Вашите успехи, получават признание за положения труд“, написа министър Весела Лечева.

България има общо три медала от Европейско първенство по биатлон за младежи и девойки, след като Благой Тодев взе сребро в индивидуалната дисциплина на 15 километра.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ