Христо Янев: Не виждам светъл лъч в клуба, не заслужаваме това, с което се борим всеки ден

Пирин Благоевград - Левски,

Старши треньорът на Пирин Благоевград Христо Янев бе пределно откровен за ситуацията в клуба, като след края на двубоя срещу Левски, завършил 1:1, той говори за проблемите в благоевградския клуб.

„Първо много ми е трудно да говоря за футбол при цялата ситуация в клуба. За мен е иистинско удоловствие да работя с такива момчета, горд съм от тях с показаното днес. Много малко футболисти и като цяло спортисти биха излезли и биха направили това днес, като се намират в толкова трудна ситуация. Не заслужаваме нещото, с което се борим всеки ден. В нито един курс не са ме учили как да се справям в тази ситуация“, заяви Янев минути след края на мача в Благоевград.

Той заяви, че не вярва нещата в Пирин да се оправят: „Ако трябва да бъда честен, не виждам никаква светлина. Ситуацията става все по-тежка. Не виждам светъл лъч в клуба, единственият такъв лъч са тези момчета. Не знам дали ще имам силата и волята да вдигна съблекалнята да работи при такива проблеми“.

„Обичам футбола, футболът е моят живот, но всички в клуба трябва да видят, че има нещо, заради което си заслужава да излизат на терена. Всичко, което правя, излиза извън моите правомощия. Всеки ден подхождам емоционално, чисто човешко. Трудно ми е да се събера и да правя това, за което съм нает“, заяви младият наставник.

Той разкри и какъв подход е имал Пирин за мача с Левски: „Подходихме по много прост и семпъл начин. С момчетата си говорихме, че тези труд, пот, сълзи и обиди срещу нас трябва да си струват. Няма значение мястото на отбора и точковия дефицит. Всяко стъпване на терена е, за да постигаме максимално добри резултати“.

„Видяхме, че Пирин по нищо не отстъпва на Левски. Левски разполага с много добра селекция, с треньор №1 в България, но ние играхме със самочувствие и се забавлявахме. Пуббликата не знае с какви демони се борят тези 22-а човека на терена“, доволен бе Янев от своите момчета.

„Аз винаги съм показвал уважение към съдийската бригада. Една ситуация, която ми направи впечатление е, че вместо играта да се спре, когато футболист е с опасност за живота, е по-важно да се даде възможност на другия отбор да вкара гол“, каза той относно съдийската бригада на мача.

Янев каза какво е състоянието на Христофор Хубчев, който бе откаран с линейка след края на двубоя: „Има затруднения с дишането, получил е удар в ребрата. Изпратихме човек с него, за да знаем какво се случва с него в болницата“.

„Благодаря за подкрепата на феновете днес, които подкрепиха своя отбор и могат да се чувстват горди, че Пирин се противопостави на Левски. Не знам дали ще имам силите да тренирам и мотивиран футболистите да правят това, за което са наети. На база на своя капацитет аз давам всичко, на което съм способен, от сутрин до вечер“, завърши Христо Янев.

Източник: dsport.bg


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ