Алберт Попов не завърши първия манш на слалома на Световното, двама българи във втория манш

Алберт Попов,

Най-добрият български състезател в алпийските ски Алберт Попов не успя да завърши първия манш на мъжкия слалом на Световното първенство в Куршевел и Мерибел, след като допусна грешка в 13-та врата на състезанието. Българинът подходи агресивно към слалома днес, но тази агресия му изигра лоша шега когато кол мина между ските му още в началото на неговото спускане.

По този начин той напусна състезанието, в което бе амбициран да се бори за медалите. От другите трима българи, които стартираха днес, най-добре се представи Камен Златков, който се класира на 26-та позиция с пасив от 1.62 секунди спрямо водача. Неговият брат Калин бе с 3.78 по-бавен от лидера и зае 44-то място, а Константин Стоилов не успя да завърши.

Така във второто спускане по-късно днес България ще има двама представители в лицето на братята Златкови. Двамата ще карат във втория манш, въпреки че Калин завърши извън топ 30, тъй като на световни първенства и олимпийски игри първите 60 от първото спускане получават правото да участват във второто. В него както винаги първо се спускат топ 30 от първия манш в обратен ред, след което на старт застават всички останали.

Най-бърз в първия манш бе австриецът Мануел Фелер, който с време от 46.93 секунди успя да оглави класирането преди второто спускане по-късно днес. На равна втора позиция се наредиха норвежецът Лукас Бротен и представителят на Гърция Ей-Джей Гинис, като двамата бяха с 0.13 секунди по-бавни от лидера.

Четвъртата позиция зае Линус Щрасер (Германия), който изостана с 0.14 от Фелер, а топ 5 допълни световният шампион в слалома от Кортина д’Ампецо 2021 Себастиан Фос-Солевог (Норвегия), който регистрира пасив от 0.35 спрямо водача. Олимпийският шампион в дисциплината от Пекин 2022 и основен фаворит на феновете по трибуните Клеман Ноел даде осмо време с пасив от 0.64 секунди.

Вторият манш на слалома, с който се закрива Световното първенство в Куршевел и Мерибел, започва в 14:30 часа българско време. Той обещава да бъде изключително интересен и оспорван, тъй като първите 17 от първото спускането се събраха в по-малко от секунда.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ