Григор Димитров сред топ поставените в Марсилия

7 Dni Sport18.02.2023
Григор Димитров,

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров е четвърти поставен в схемата на предстоящия другата седмица турнир от категория АТР 250 в Марсилия.

Това стана ясно от тегления днес жребий, като другите поставени са: Хуберт Хуркач (първи), Яник Синер (втори), Алекс де Минор (трети), Максим Креси (пети), Давид Гофен (шести), Ришар Гаске (седми) и Марк-Андреа Хюслер (осми). С изключение на шампиона от миналата година в София другите се подвизаваха и през настоящата седмица в Ротердам.

Като един от топ 4 поставените в схемата Гришо ще пропусне първия кръг в Марсилия, а във втория ще очаква победителя от мача на Елиас Имер с квалификант.

На четвъртфиналите потенциално Димитров може да играе с някого измежду Марк-Андреа Хюслер, Грегоар Барер, Александър Бублик и Филип Краинович. Полуфиналната кръстоска на българина е с водача Хуркач, когото именно елиминира в Ротердам и постигна 31-вата си победа над съперник от топ 10.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ